Защо семейните мъже изневеряват?

Изневяра

Всеки мъж може да намери определена причина за изневяра, но има и някои по-често срещани, които карат мъжете да отклонят взор от законната си половинка.

Мъжкото либидо поначало е по-силно от женското. Това кара мъжете да изпитват непрестанен сексуален глад и да възприемат всяка жена като евентуален сексуален обект.

Моногамното ни общество не подкрепя това мъжко желание и то остава в света на мъжките фантазии и желания. Но често мъжете са са склонни да претворят желанията си в действия, стига да намерят подходящ обект за изневяра.

Мъжките изневери са и психологически обусловени. В съвременните мъже дреме инстинктът на ловец и завоевател. Постигането на победа е достатъчна причина за тях.

Всичко това е свързано с мъжкото самочувствие и желанието за себеутвърждаване. Мъжете в млада възраст изневеряват защото могат, а зрелите – за да си докажат, че все още могат.

Във всеки мъж има приключенски дух, а всяка изневяра си е малко приключение, било то и за една вечер, а ако в семейството сексуалния живот не носи предишните усещания или съвсем липсва, мъжете гледат да запълнят липсата с каквото им попадне под ръка.

Често причина за мъжките изневери всъщност е самата съпруга. С годините двамата започват да се възприемат не като сексуални партньори, а по-скоро като близки роднини, пред които няма за какво да се издокарваш.

Развлечените домашни дрехи или пижамата, колкото и да е удобна, не са нещо, което да предизвика мъжките желания. Жените, които мъжете виждат извън семейството, изглеждат привлекателни, красиви и съблазнително достъпни.

Флирт

Кризата на средната възраст също е честа причина за изневери. Мъжете губят своята увереност и им трябва подкрепа. Ако вкъщи мъжът е възприеман като снабдител, който има само задължения, много вероятно е той да потърси лек за егото си в очите на някоя мила и нищо не изискваща от него дама.

Мъжът иска да се чувства незаменим, ценен и контролиращ. Ако не намира това в семейното си гнездо за него е съвсем нормално да „залита” настрани.

Стресът в работата и ежедневието в семейството също оказват голямо влияние. Нуждата от разнообразие, приятни емоции и адреналин може да бъде задоволена и с кратки връзки, носещи емоционален положителен заряд.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Ива
Ива
02.10.2013 08:20
Що за коментар,бе Ани!Да разбираме,че си неомъжена и си лягаш с всеки мъж,който пожелае,за да му избиеш комплексите.
1
0
ани иванова
ани иванова
01.10.2013 18:29
никога не оставяи мъжът си без работа трябва да е ангажиран за да не мисли за глупости даже и когато си почива.
3
1
Ани
Ани
01.10.2013 10:38
Мили омъжени дами,четете и треперете...
5
0