Родителите безсилни срещу любопитството на децата си

Родителите безсилни срещу любопитството на децата си

"Мамо, защо кокошката има два крака? ", "Тати, защо когато гледаш лелята от горния етаж, тя се фръцка? "...

Ако сте родители няма начин да не сте получавали въпроси от този сорт, на които по някой път се чудите как да отговорите.

Родителите безсилни срещу любопитството на децата си

Агенцията по бизнес, иновации и умения във Великобритания поръча проучване, чиято цел бе да установи могат ли родителите на Острова да удовлетворят безкрайното любопитство на децата си.

Както показват изследванията? Че всеки четвърти родител не знае как да отговори на любопитни или неудобни въпроси, съобщи ВВС.

"Откъде идват бебетата? ", "Как се появява дъгата? " и "Защо небето е синьо? " са трите най-често задавани въпроси от децурлигата.

В проучвавнето участвали 1002-ма родители. Повече от половината от тях признали, че децата им знаят повече за науката от тях самите.

С ръка на сърцето 20% от татковците и майките обясняват колко глупаво се чувстват, когато не знаят отговорате на въпросите на децата си.

За да улесни родителите във Великобритания Агенцията по бизнес, иновации и умения пуска уебсайт.

Той ще образова родителите как да задоволяват любопитството на децата.

"Сайтът ще е от голяма помощ за родителите. Аз самият съм баща на 5 деца и постоянно трябва да се справям с пороя им от въпроси", казва министърът на науката и иновациите лорд Дрейсън.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари