ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Първият рожден ден

Първият рожден ден

Първи Рожден Ден
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Цяла година мина от раждането на вашата рожба и е време да направите подобаващ рожден ден на детенцето. Всъщност по въпроса с рождените дни на малки деца има различни мнения, според някои е доста безсмислено начинание да организираш парти за бебе. Други родители смятат, че детенцето им, макар и съвсем мъничко заслужава да му се направи истинско празненство.

Всяка от двете групи има своите разсъждения, но всъщност детето на годинка много добре преживява емоциите и разбира. Може да не го изразява особено ясно все още, но със сигурност е щастливо – и как да не е? Много хора, всички му се радват и отново е център на събитието. А да не говорим за цветните торбички, в които се крият най-различни подаръци.

Ако сте решили, че подкрепяте идеята за рожден ден на едногодишното си дете, можете да направите няколко неща:

Най-разумно е да организирате празненството преди 18 часа. Все пак всяко дете си е индивидуално – съобразете часа с режима на бебето. Хубаво е да изберете час, в който детето се чувства най-спокойно. Детето по всяка вероятност ще издържи, но все пак не е добре да разваляте режима му, било то и за ден.

Бебешко Парти

Празненството трябва да е не повече от 2 – 3 часа. Обикновено подобни събития се правят в детски центрове или кътове, където има кой да се занимава с дечицата, докато възрастните обменят опит. Но зависи дали във вашето парти има някакви деца.

Не е препоръчително да събирате хора у дома – така няма да усетите нищо от деня. Не правете някакви огромни събирания – всички гости ще искат да се видят с бебчето. Това пък ще измори детенцето емоционално много бързо. Най-практично е да поканите най-близките си хора – тези, които имат връзка с детето ви.

За да бъде запомнящо се събитие направете покани, когато са ясни часът и мястото. За повече настроение надуйте балони заедно с таткото и ги занесете на мястото, където ще празнувате.

Менюто е от значение, особено ако има деца. Тогава вече трябва да с поинтересувате от техните нужди. Ако обаче има само възрастни – не е необходимо да се престаравате.

Не се впускайте в изпипване на детайли – целта не е всичко да е подредено по конец, а и няма как да се случи с бебе в ръце. Почувствайте празника на детето си и прекарайте хубав ден с най-близките си хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати