ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Как да изберем педиатър

Как да изберем педиатър

Педиатър

Хубаво е педиатър да изберете още преди раждането на бебето. След като родите, ще имате толкова много задължения и е възможно това да бъде отлагано във времето, а не бива. Освен това още в родилното ще ви поискат данните за педиатъра на детето.

Важно е какъв лекар ще изберете да се грижи за правилния растеж на бебето ви и за неговото здраве. Освен всичко останало той ще ви помага много до момента, в който вече се чувствате по-сигурни и свикнете с идеята, че сте майка – ще ви съветва, ще обяснява и пр.

Като за начало можете да попитате други майки – ваши приятелки, на които имате доверие, дали са доволни от лекарите на техните дечица. Много е важно, след като вече сте се насочили към няколко имена, да посетите педиатрите в техните кабинети и да се запознаете с тях лично.

бебе

Можете да задавате своите въпроси на лекаря съвсем спокойно – попитайте го работи ли с НЗОК, защото е възможно да се откаже, че прегледите са само платени. Разбира се, ако е само с платени прегледи, винаги можете да се поинтересувате как ще стоят нещата, ако изберете именно него за лекуващ лекар.

Посещението при педиатър е важно и по още една причина. Има много лекари, които вече имат достатъчен брой пациенти и просто отказват да приемат други. Да не се окаже в последния момент, че този, когото сте избрали, не желае да ви поеме като пациент.

Следващо важно условие за педиатъра е къде се намира неговият кабинет – гледайте да е по-близо до дома ви.

Кърмене

Сега може да ви се струва глупаво, но ако се наложи да лекува детето ви, няма да е много добре лекарят да има кабинет в другия край на града. А и ще ви бъде доста трудно да прекосявате целия град с бебе. Освен това важна е и квалификацията на специалиста.

Разровете се в интернет и проверете из различни форуми какви са отзивите за доктора, към когото сте се насочили. Обикновено винаги има негативи и позитиви по адрес на даден специалист, но се опитайте да отсеете важното от плявата.

Попитайте прави ли домашни посещения и ако го няма - кой ще го замести. Към кого да се обръщате по време на празничните дни – все пак детето ви не се съобразява кога да се разболее.

Задайте всеки въпрос, който ви вълнува, защото този човек ще лекува вашето дете, вие трябва да му имате доверие и да се чувствате спокойни през цялото време, докато ползвате услугите му.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
kati
kati
07.04.2015 22:35
moita pediatarka ni6to ne mi obqsnqva
0
0