Упражнения за бременни

Бременни

Упражненията са полезни за бременните жени, но трябва да внимавате много. Ако имате някакви проблеми или някакви болки, преди да изпълнявате каквито и да било физически упражнения, говорете с вашия лекар. Каквито и упражнения да правите, те не бива да продължават повече от двайсетина минути. Предлагаме ви няколко много лесни упражнения, които можете да практикувате сами у дома:

1. За първото упражнение е необходимо да сте изправени, а краката ви да са на ширината на раменете. Повдигнете единия си крак напред, като го свивате в коляното. Когато го повдигнете, ритнете напред, след което върнете крака постепенно в изходната позиция.

2. Следващото упражнение не е сложно, но внимавайте, когато го изпълнявате. Необходима ви е фитнес топка, която да подпрете на стената, вие я притискате с гърба си и внимателно се опитайте да клекнете, след което се изправете. Дори да не успеете да клекнете до долу, не се притеснявайте – направете го до там, до където се чувствате спокойни и сигурни.

Упражнения за бременни

3. За коремните мускули е много полезно да правите следното упражнение – легнете по гръб на постелка и изправете краката си нагоре. След това повдигнете главата си и се опитайте да допрете брадичката си в гърдите. Постойте така няколко секунди и отпуснете. Това упражнение не изпълнявайте след 4 месец.

4. Тъй като по време на бременността ставите стават податливи на увреждане, добре е да започнете упражнения, чрез които да разтягате тялото си. Можете да правите кръгови движения с рамене, да вдигате ръцете си изправени над главата.

Бременност

- Ако можете седнете с разтворени крака на постелка и се опитайте да докоснете с ръката си пръстите на крака. Задръжте само няколко секунди и отпуснете.

- Седнете на постелка с изпънати напред и разтворени крака. Вдигнете дясната си ръка нагоре и се наклонете внимателно на ляво – целта е да се разпънете, след това направете същото с другата ръка и съответно на другата страна.

Можете да бъдете активни през цялата си бременност, стига да нямате някакви проблеми и лекарят изрично да не ви е забранил да ги правите.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
бременен
бременен
24.03.2014 20:24
тези пози се забременява :D
0
1