Искате да забременеете? Прочетете това...

Бременност

Един от най-щастливите моменти в семейния живот е мигът, в който на бял свят се появява едно малко същество, плод на любовта между мъжа и жената. Преди да стигнете до този момент обаче има няколко важни неща, които трябва да знаете.

Тренирайте за бебе в правилния момент

Най-благоприятният период за зачатие е между 10-ия и 16-ия ден от началото на менструалния цикъл. През тези дни е желателно да се отдавате един на друг ежедневно.

С възрастта шансът намалява

Счита се, че репродуктивните способности на жената намаляват рязко след 35-годишна възраст. Ако сте прехвърлили 30-те и безуспешно се опитвате за забременеете в течение на година, се обърнете към лекар. Ако сте над 35, посетете лекаря след половингодишни неуспешни бебе-тренировки.

Храната е от значение

Бебе

Избирайте внимателно храната си в периода, в който опитвате да заченете. И не само своята, но и на партньора си. Прекалено много излишни килограми или обратното състояние води до нарушение на хормоните, а това неизбежно се отразява на женската фертилност. Глезете кандидат-таткото с месо, богато на цинк, каквото е червено месо. Това ще повиши качеството на спермата му.

Избягвайте алкохола

Възможно е спиртните напитки по време на секс да снижат шансовете за зачатие. Доказано е, че пет чаши алкохол седмично драстично намаляват способността на жените да се възпроизвеждат. Това не означава, че трябва въобще да забравите за алкохол. Просто имайте норма.

Забравете за цигарите

Пушенето нанася сериозни вреди и върху мъжката, и върху женската фертилност. При мъжете този процент е обратим, защото те са спермопроизводители през целия си живот. При жената обаче числеността на яйцеклетките е ограничена. Съгласно данни на Британската медицинска асоциация при пушачките шансовете за забременяване се снижават на 40%.

Изпитвайте радост от секса

Изхождайки от това, че шансовете на жената да зачене са най-големи в течение на гореспоменатите 6 дни, не е нужно да гледате на секс като механичен акт за детепроизводство. Освободете се от тези мисли и се насладете на удоволствието от секса. Най-голяма част от бременностите настъпват тогава, когато въобще не мислите за тях.

Бъдете романтични

Ежедневният стрес, свързан с работата или битовите проблеми, може косвено да окаже значение върху вашата фертилност и да снижи либидото ви. Което от своя страна да ви отблъсне от секса. Влияние оказва и постоянната натрапчива мисъл за зачеване. Специалистите съветват: научете се да разпускате в свободното си време. Направете си романтична вечеря, отидете на романтично местенце само двамата и като цяло внесете повече романтика в отношенията си.

Малко бебе

Не слушайте всички съветнички около себе си

Приятелки, майки, баби сигурно се надпреварват да ви дават съвети как най-бързо да заченете. И няма начин някоя от тях да не ви е посъветвала: "След половия акт лежи неподвижно поне 30 минути с вдигнати крака, за да се доберат сперматозоидите благополучно до яйцеклетката! "Пълни глупости! Движението на спермата е подчинено на закона на химични закони, а не на силата на земното привличане. Секунди след еякулацията сперматозоидите вече са устремени към своята цел и вашата поза по никакъв начин няма да препречи пътя им.

Половите инфекции

Всичко това, което прочетохте до тук, ще е безполезно, ако у вас или у партньора ви дреме някоя отвратителна инфекция. Ако опитите ви да забременеете са неудачни, задължително посетете лекарите си!

Успех в бебешките тренировки!

Виж повече

Рейтинг

5 11
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Виделина
Виделина
18.07.2015 10:59
Статията е безполезна...едва ли има някой, който да не знае тези факти...нищо ново.
0
0
Teodora
Teodora
06.03.2015 22:47
az imam edin vapros idvami na 21 fevruari o6te e rano da mi doide oba4e imam bolki niako dol ne moga gram da stoq prava grasta mn me boli kravnoto mn mi pada glavata mn beli mn mi se spi postoqno pravih si test oba4e otricatelen vazmojno li e da sam bremena i ashte da e rano shtoto nqmam zakasnenie
0
0
Алексис
Алексис
10.07.2013 12:23
Статията е хубава, но само с едно нещо не съм съгласна. Хубаво е след секс да се полежи 30 мин., не да се скача веднага от леглото. Това в никакъв случай не означава да си вдигате краката (това наистина са глупости). Просто полежете и даже ако можете си заспете и не ставайте. Този съвет на мен ми помогна и вече очаквам първото си детенце.
7
0
секс или стрес :)
секс или стрес :)
27.05.2013 14:29
Ежедневният секс трудно ще се отрази зле върху либидото... :)
1
1
П
П
19.05.2013 10:49
Здравейте,

Статията е хубава

Поздрави
0
0