Пет начина да прогоните съпруга си

Пет начина да прогоните съпруга си

Бракът често се разпада и виновни за това могат да бъдат както съпругата, така и съпругът.

Днес ще обърнем внимание на причините, които карат представителите на силния пол да си съберат куфарите от семейното огнище.

Пет начина да прогоните съпруга си

Ако вярваме на психолозите грешките, които една потенциална разведена жена допуска, са точно пет.

Причина 1: Съпругът ви губи интерес към вас

Всички представителки на нежния пол прекрасно знаят, че в семейните отношения от огромно значение е романтиката. Вероятно си спомняте как по времето, когато все още се изпробвали чувствата помежду си, бъдещият ви съпруг ви е подарявал цветя или ви е четял любовна лирика.

Скоро след брака обаче разговорите ви се свеждат до битовите проблеми. И толкова.

Голяма грешка! Ако непрекъснато "тъпчете" главата на съпруга си битовизми от рода на "Кога ще платиш сметката за тока? ", "До Нова година ли да чакам да смениш крушката? ", в един буреносен за вас ден той просто ще затвори входната врата отвън. Завинаги!

Причина 2: Не показвате достатъчно своята любов

Помнете, че потребността на човека от любов е толкова естествена, колкото и жаждата за вода. Всеки представител на човечеството изпитва щастие, когато знае, че е обичан. Това го прави по-уверен. Затова, дами, при всяка възможна ситуация демонстрирайте любовта си към своя благоверен.

Помнете също така, че въпроси от рода "Къде отиваш? " и "Кога ще се върнеш? " убиват хармонията помежду ви. Подобни фрази единствено биха могли да насочат мъжа към друга жена, която ще е "по-послушна, по-изпълнителна и няма да задава досадни въпроси". Мъжете ненавиждат да бъдат следени и да дават отчет за действията си. Кофти, знаем. Но...

Причина 3: Вместо съпруга, се превръщате в майка

Пет начина да прогоните съпруга си

В този случай жената може да се превъплати в два образа. При първия спазва модела на поведение на майката на мъжа си, която го боготвори, издига чедото си на пиедестал, старае се да му угоди на всички капризи срещу каквато и да е цена.

Във втория случай съпругата постъпва като строгата майка. Тя внимателно следи всяка крачка на отрочето си, в случая своя възлюбен, и гръмко крещи дори и при най-невинното му провинение. Тук мъжете са заставени да се отчитат пред жените си къде и с кого са били.

За да не допускате нито една от тези грешки запомнете, че с дресировка можете да опитомите куче или котка, но не и мъж!

Причина 4: Не обръщате внимание на външния си вид.

Много често причината за разводите се крие именно в това. Нали не мислите, че загърнати в стария пеньоар и с ролките върху главата сте съблазнителна гледка? !

Няма съмнение, че преди да се ожените, сте държали изключително на външния си вид. Но защо си въобразявате, че след като имате халка на ръката ви, трябва да заприличате на домашно плашило? !

Напротив! Нужно е да полагате още повече грижи за външния си вид, за да поддържате пламъка на интереса му жив.

Причина 5: Всеки Божи ден - скандал след скандал!

Едно от най-омразните неща на мъжете е женското "пилене". Крякането може да изкара съпруга ви от душевно равновесие и да го накара да замечтае за един самотен остров. И не, вие не се вписвате в пейзажа му!

Научете се на компромиси и да не повишавате тон. Вместо това покажете на съпруга си, че ви е приятно с него, похвалете го, поощрете го, създайте му комфортна обстановка. Така ще бъдете сигурни, че няма и да си помисли да отлети от семейното гнездо.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
gost
gost
25.02.2014 18:24
Е коя съвремемнна жено нжсш пеньоар и ролки?
0
0
жжж
жжж
03.11.2013 20:33
Абе,Диана ти си направила по-дълъг и по скучен коментар от самата статия!
2
0
Диана
Диана
13.10.2013 21:10
Тук ще постна един коментар, който не е мой и е връзка с тема за изневяра и развод, но много добре пасва и на тази тема.
"За съжаление повечето хора се бракуват с абсолютно неподходящи хора,а после се опитват да си оправят един на друг кусурите! Роднините не си ги избираш,ама човека до теб си е твой(и на другия до теб)избор. И няма филми от типа като той ме обича и аз ще го обикна.Или пък има неща, които не ми харесват и ме дразнят много,ама ще ги оправим с времето. Няма ли го всекидневното обожание и чувство далеч по-дълбоко от влюбване към половинката ти и не смяташ ли,че точно той/тя е човека,с който искаш да си и ти е приятно във всеки един момент, значи просто не си намерил човека,а тогава няма смисъл да се обвързваш. Общо взето нещата са елементарни,а хората само постоянно и упорито ги усложняват.Животът е прекрасен, ако сме живи и здрави,другото са глупости,които идват от човешката простотия. За тези, които са нещастни в брака и мислят, че изневярата ще оправи нещо,означава,че между въпросните хора няма нищо,ама нищо повече от симпатии,каквито може да има към всеки срещнат в бара или към някой роднина.Няма такъв филм като оправяне на брака с разнообразие отвън!
Ако пък сте се обвързали,но виждате,че нещата не са такива,каквито сте очаквали-ами много е лесно-просто се радзеляте,живота не свършва,напротив,става по-лесен като не се тровите(някой някого или взаимно няма значение).Идеята е като сме с някого да сме щастливи,а не просто да сме с някого. Оправданията,че децата(когато ги има)щели да страдат са пълни глупости,те най-добре разбират,когато нещата между родителите не вървят и най-много страдат от това,едва ли наистина мислите,че ще ги заблудите ако се преструвате,че всичко е ОК,а всъщност в семейството няма любов-това е най-лошо именно за децата и рано или късно ще има ужасни последствия върху тяхното развитие."
Така мисля и аз, има ли любов нищо друго няма значение и не трябва да се спазват никакви правила и съвети кой как да се държи и какво да каже. В истинската любов човек е себе си и не се прави на никой друг. Когато се обичате истински вие се уважавате и се държите добре, всичко друго е избиване на комплекси и простотия.
4
0
ДиЕм
ДиЕм
10.08.2013 16:01
Чиста теория и никаква практическа насоченост. Моите наблюдения са, че българският мъж може да понесе много, много повече и няма вариант да тръшне вратата от другата страна (стига да са му родили едно- две деца. В България остана много малък процент мъже с достойнство и самочувствие. За жалост останалата огромна част възпитават синове с примера си, които ще разминат и бащите си.
4
1
Таня
Таня
09.08.2013 13:21
Аз съм жена и въпреки това не мога да разбера коментарите на някои дами тук - или не са открили правилния мъж, който истински обичат или наистина не искат да го задържат. Моето мнение е, че ако ти се отнасяш с доверие и любов към мъжа си и той ще ти отвърне със същото. В крайна сметка защо създаваш семейство ако не и да се отнасяте взаимно с уважение и любов. Нормално е да им леки скандали от време на време, но важното е мъжът да се чувства незаменим и обичан и да се гордее с жената до себе си. Това не означава жената да пренебрегне себе си - истинската жена умее както да бъде щастлива, така и да направи мъжа до себе си. Тук говорим само ако има любов - ако тя липсва просто усилията са безсмислени.
3
0
Стефан Неделчев
Стефан Неделчев
09.08.2013 13:05
Ако става дума това е реалността тук и това в действителност се отнася за сигурно над 70% от семействата в България.
Не разваляйте любовта с брак
0
0