Жените са щастливи, когато мъжете са тревожни

Любов

Мъжете никога няма да разберат жените – този мит е и самата истина. Те не се разбират, напълно неосъзнавайки, че изначално се различават помежду си. Обикновено се сърдим или се обиждаме на представителите на противоположния пол, напълно забравяйки за този важен момент.

Група психолози е стигнала до извода, че представителите на двата пола никога няма да успеят да намерят общ език. Причина за това, е че мъжете предпочитат половинките им да споделят с тях своите радости, докато жените се чувстват по-добре, когато силният пол им споделя огорченията и обидите си.

Проведено е проучване сред 156 двойки. Те били помолени да си спомнят случаи в отношенията им, които са ги огорчавали и сравнили реакциите на участниците.

Оказало се, че готовността на мъжете да споделят отрицателните си преживявания, жените възприемат като признак за близост. Те по-често се въвличат в конфликти и получават по-голямо удовлетворение, ако партньорът им е наранен и сподели с тях мъката си.

Тревога

Мъжете обаче реагират точно по обратния начин в такава ситуация – изпитват абсолютно противоположни чувства в момент, когато възниква конфликт и виждат в това реална заплаха за отношенията. Тази обърканост дава сила на нежния пол.

Учените смятат, че най-важното нещо в една връзка е партньорите да се научат да се отнасят правилно към емоциите на другия. Но как това да стане, когато мъжете получават удоволствие от радостта на приятелката или на съпругата си, а на дамите им харесва, когато мъжът се сърди, тъжен е или загрижен.

При изследването станало ясно и че при мъжете щастието било свързано със способността да се възприемат правилно положителните емоции на партньорката. В същото време жените по-често заявявали, че са доволни от отношенията във връзката, ако мъжът разбира кога тя е ядосана или огорчена.

Едно обаче е идентично и при двата пола - колкото по-отзивчиви са представителите и на двата пола към чувствата на другия, толкова по-щастлива е двойката. Това именно е ключът към щастието.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати