ezine.bg»Статии»Семейство»Сватба»Красивата булка гарантира щастлив брак

Красивата булка гарантира щастлив брак

Красива булка

Когато сключват брак, хората са убедени, че семейното щастие ще трае вечно и това е половинката, с която ще прекарат целия си живот. Често обаче нещата не се случват, както си мечтаем или както сме си представяли, и двойките се разделят и развеждат.

Няма успешна рецепта са брак – някои хора казват, че за да си с един човек цял живот, трябва да си готов на много компромиси, но пък не винаги се оказваме толкова жертвоготовни в името на друг човек. Съветите по този въпрос са толкова много, но не е гаранция, че един и същи съвет ще помогне на всяка двойка.

Ако ви предстои да сключвате брак скоро, ново проучване може да ви помогне той да бъде траен и щастлив. Учени от Тексас твърдят, че мъжете, които се женят за привлекателна половинка, ще имат не само по-щастлив брак, но и с течение на времето задоволството от съвместното съжителство ще се запази.

Според това проучване съвместимостта в характерите или сходните интереси са важни, но не толкова, колкото привлекателността на съпругата. Ако приемем, че при мъжете красивата половинка е достатъчна причина да останат щастливи през целия си семеен живот, то при дамите нещата не стоят по този начин.

Сватбена торта

Дори се оказва, че външният вид на мъжа не играе почти никаква роля в здравия и щастлив брак. Андреа Мелцер – психоложка от Южния методистки университет провежда изследване с помощта на 450 семейства, които са женени от скоро. Младите двойките са наблюдавани в продължение на 4 години от психоложката.

Преди началото на изследването всеки мъж и всяка жена от участниците били помолени да оценят своето задоволство от брака до осем пъти. В началото на брачните отношения, господата били по-доволни от своите съпруги, сочат резултатите.

С времето, мъжете, чиито съпруги били определени като привлекателни, оставали доволни от тях. Привлекателните нежни половинки също били по-удовлетворени от брака си с течение на времето. След това разкритие учените правят извода, че щастливите съпрузи означават и по-щастлив брак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати