Кои са най-честите причини за съжителството без брак

Щастлива Двойка

В днешно време все по-рядко можете да срещнете двойка, чиято крайна цел е брака или по скоро двойка, в която да няма разногласия по този въпрос. Дори за единия от двамата това да е много съществено, другия обикновено смята, че бракът е отживелица и че подписът не означава нищо.

Според направено проучване, три четвърти от жените не са съгласни да сключат брак, защото нямат пълно доверие на мъжа до себе си. За мъжете пък най-голямо значение имала съвместимостта в секса, гласят резултатите от проучването.

До колко тези причини се препокриват с днешните, които младите изтъкват, за да не сключват брак? И може ли един подпис да промени нещо между двама души? Вярно ли е, че когато на белия свят ще се появи и дете, е по-добре двойката да е сключила брак?

Колкото хора – толкова мнения по тези въпроси. Но е факт, че според голяма част от влюбените, бракът може единствено да развали хармонията, която са постигнали помежду си.

Това сочат резултатите от ново проучване. Едва една на четири двойки смята, че живеенето с любимия в общ дом е последната стъпка преди олтара. Колкото и малко да са, все пак има двойки, които си мечтаят да сключат брак със своята половинка и които са постигнали консенсус по този въпрос.

Семейство

Само желанието е крайно недостатъчно – има много фактори, които ги спират. Влюбените определят като най-честа причина да живеят с половинките си без да сключват брак, невъзможността да си позволят сватбата, за която си мечтаят.

Според резултатите от изследването, това не е основната причина, заради която хората не се женят. Водещата причина според резултатите е страхът на влюбените двойки от подялба на имуществото.

По-голямата част от двойките са убедени, че подобни сметки и изчисления кой, колко и какво има, само могат да развалят отношенията между двама души.

На втора позиция резултатите от изследването поставят страха кой ще отглежда децата. Това, което допълнително отблъсква двойките от брака е и голямото преимущество, което със сигурност получава само единия родител в случай на развод.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
LIa
LIa
23.01.2014 11:43
Гупости!
8
1