Двайсет процента от разводите стават заради Фейсбук

Развод

След като преди дни социалната мрежа Фейсбук навърши 10 години, статистиките от нейното стартиране показват, че регистрацията в сайта влияе сериозно върху любовните взаимоотношения.

За 10 години Фейсбук се превърна в професионален детектив, чрез който можем да следим половинката си. Чрез снимки, съобщения, статуси и тагове нищо не остава скрито-покрито, така че лесно можем да разберем къде е партньорът и какво прави.

Според проучванията 20% от браковете в САЩ са завършили с развод заради разкрита лъжа, разкрита благодарение на Фейсбук.

Семейните психолози смятат, че когато проверяваме партньора си в социалната мрежа, означава, че му нямаме доверие.

Скандал

Освен като инициатор на голяма част от разводите Фейсбук може да бъде сайт, в който да открием любовта. Статистиките сочат, че една трета от младоженците са се опознали именно в социалната мрежа.

Според друго изследване на Association for Psychological Science щастието в любовта зависи от гените на човек.

Изследователите са открили, че гените, които определят индивидуалността на човек, определят и желанието му да създаде семейство.

Крайните резултати са достигнали до интересен извод, който показва, че е по-вероятно двама еднояйчни близнаци да встъпят в брак, отколкото двама двуяйчни близнаци.

Международната група от учени начело с Хасе Валум от Каролинския институт са открили, че мъжкият алел влияе на семейното щастие и че той може да се наследи от всеки родител.

Социална мрежа

Валум и колегите му провели допитване сред 552 хетеросексуални братя близнаци от Швеция, като анализирали тяхното ДНК. Станало ясно, че носителите на мъжкия алел 334 преживяват по-често криза в семейните отношения.

Оказало се и че жените, които са се омъжили за мъже, които носят този алел, са по-нещастни, като се оплакват от липса на нежност.

За първи път връзката между гените и щастливия брак е установена в началото на 90-те години на ХХ век, когато Мат Макгю и Дейвид Ликен от университета на Минесота публикуват данните за разводите на повече от 1500 еднополови двойки близнаци.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тъпо
Тъпо
28.02.2014 20:26
Глупости на таркалета........
1
0