ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Секциото крие рискове за бебето

Секциото крие рискове за бебето

Секциото крие рискове за бебето
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безжична преносима и водоустойчива Блутут колона
35.00 лв.
Виж ››

Ако Господ нямаше нищо против цезаровото сечение и ако бе планирал то да е безопасно за наследниците на Адам и Ева, вероятно щеше да даде на първата жена избор как да роди.

В последните години все повече жени предпочитат малките им съкровища да се появяват на бял свят със секцио. Основните причини може би са три: болките не са чак толкова зверски както при нормалното раждане, можете сами да решите на коя дата да станете майки и модно било, казват.

Относно втората причина! Простете, не че екипът ни е антисекцио настроен, но откога хората изпълняваме и ролята на Съдбата или на Всевишната сила, както повече ви харесва, които имат тези правомощия да решават кой и кога да започне земния си живот. Това беше кратко отклонение...

Шведски медици обаче доказаха, че секциото е по-вредно за бебетата, отколкото нормалното раждане. Според тях има съществена разлика в масата на белите кръвни телца при децата, родени по нормален път и чрез цезарово сечение. При вторите нараства рискът от заболяване от астма, диабет и рак.

По какъв начин учените обясняват всичко това? При естественото раждане нивото на стреса нараства постепенно и това активира определени гени. Стресът, съпровождащ раждането, е нормален и полезен за детето, но при секцио той настъпва твърде рязко, което може да се отрази негативно на здравето му в бъдеще.

Още по-подробно обяснено, става дума за следното: докато е в утробата на майка си, бебето плува в околоплодна течност, която постепенно и бавно изтича, докато траят контракциите. По този начин детето се подготвя постепенно да поеме първата си глътка въздух.

Секциото крие рискове за бебето

При секциото обаче бебето се изважда за секунди. Което често създава проблеми, тъй като новороденото изпитва затруднения с дишането в началото. Това е и причината, когато родите със секцио, бебето ви да не заплаче.

Освен това цезаровото сечение не е и безопазно за майката. То крие рискове от продължително кървене, от инфектиране на раната, а също и от образуването на тромбози.

Забележка: По никакъв начин екипът на ezine.bg не цели да ви откаже от планираните раждания и цезаровото сечение. Все пак всяка от вас има лично право на избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Боян
Боян
07.09.2013 16:37
Препоръчвам отзивите на мъжете (ако не са медици) да не се взимат под внимание!
1
3
Алекс
Алекс
01.06.2013 10:22
Да, бе, да! Щото пък нормалното е много безопасно! Там винаги шансът да се обърка нещо е голям и лекарите само могат да гледат и да се молят на онзи горе! Да не пропускаме и т.нар. "родилни травми", акушерска пареза и всякакви други усложнения. Хайде няма нужда от такива статии! Всеки има право на избор и глава на раменете си!
3
0
Красимир Демиров
Красимир Демиров
29.05.2013 09:11
Пълен идиотизъм!!!Отново!!!Ако беше така,Господ нямаше да ни сложи апандисит,или щеше да забрани лекарите изобщо!!!Да,Съдбата е нещо,в което и аз вярвам,но защо не допуснете,че Съдбата на тези деца е именно да се родят със секцио!!!Или си пишете просто ей така...Недейте!!!
6
0