Планирате бременност? Внимавайте какво ядете

Планирате бременност? Внимавайте какво ядете

Ако в плановете ви за близко бъдеще фигурира бременност, то отворете хладилника и внимателно анализирайте какви храни фигурират в него!

Защото жените, които мечтаят да станат майки, е нужно да спазват определена диета и да се придържат към определен начин на живот.

Американски изследователи смятат, че проблемите при забременяване и безплодието в повечето случаи възникват заради нарушение в овулацията при жените. Спасението е в здравословния начин на живот и правилното хранене.

"Жени, имайте предвид, че способността ви за зачатие зависи от храненето и начинът ви на живот", зове д-р Джордж Чаваро от Harvard School of Public Health в Бостън.

Екипът му е достигнал до този извод след продължили 8 години проучвания. В тях са участвали почти 18 хиляди жени, бъдещи майки. Те доброволно са споделяли хранителните си предпочитания и начина си на живот.

При тези от тях, които са спазвали диетата, предложена от специалистите, рискът от безплодие, свързан с нарушена овулация, е намалял с 66%.

Американските учени съветват в храната на кандидат-мамите да присъстват мононенаситени мазнини от растителен произход, а не животински белтъчини и въглехидрати с нисък гликемичен индекс.

Полезни, но в умерени количества, са и мазните млечни продукти.

Разбира се, изследователите настояват бъдещите майка да забравят за цигарите. Кафето и алкохолът също е желателно да бъдат забравени или поне ограничени до минимум.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари