Девет бисквити и плодове срещу затлъстяване при децата

Деца с Бисквити

Затлъстелите младежи да хапват по девет бисквити дневно и плодове, предлага британска лекар. Според доктор Сара Брюрър подрастващите малчугани трябва да започват да изпълняват различен вид диета, от познатите до този момент.

Специалистът разпределя девет бисквити за целия ден, кaто към тях се прибавят още между 500 и 700 калории на вечеря. Желателно е дневно да се консумират по 5 зеленчука или плода.

Във Великобритания три от десет деца страдат от затлъстяване. Това съответно е опасно за тяхното здраве – в по-напреднала възраст те могат да развият сърдечно-съдово заболяване.

Проблемът с детското затлъстяване на Острова е придобил вече застрашителни размери и е време досегашните мерки на медиците да се сменят, защото очевидно не дават желания резултат, убедена е д-р Брюрър.

Деца

Бисквитите, които специалистът препоръчва, съдържат комбинация от яйчен белтък, мляко, ориз, овесено брашно и други зърнени и здравословни храни.

Такъв вид храна дава на организма съставки, които са му необходими за неговото развитие, категорична е д-р Брюрър.

Старите методи, в които ограничаваме децата си от всякакви сладки изкушения или им налагаме да спортуват ежедневно, объркват крехката детска психика и им дават напълно грешна представа за това какво е правилен режим, категорична е д-р Сара Брюрър. Плодовете и зеленчуците трябва да бъдат постоянно в менюто на подрастващите.

Бисквити

Хората, които са родени с цезарово сечение, е по-вероятно да страдат от затлъстяване на по-късен етап от живота си, сочат резултати от друго проучване.

Анализът на учените е направен като са изследвани 38 000 раждания. Изследването показва, че вероятността децата, родени с цезарово сечение, да страдат от затлъстяване по-късно в живота си, е с 22 % по-висока, отколкото при децата родени естествено.

Специалистите смятат, че бъдещите майки трябва да бъдат добре информирани и за рисковете от цезаровото сечение в дългосрочен план.

Учените допълват, че все още не е ясно откъде идва зависимостта с килограмите, но всяка бъдеща майка трябва да знае какви проблеми може да очаква след такава операция.

Рейтинг

4.5
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари