ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»С кое никога не трябва да правим компромис

С кое никога не трябва да правим компромис

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73137
Тъжна Двойка
Презареждаща се електрическа отвертка с 33 части
Качество без компромис:
Презареждаща се електрическа отвертка с 33 части
59.00 лв.
Виж ››

Макар и да се казва, че именно върху компромисите се гради една връзка, специалистите са категорични, че има пет неща, с които никога не трябва да се прави компромис.

Колкото и да обичате човека до вас и да имате голямо желание да продължите връзката си с него, е важно да осъзнаете, че не трябва да правите компромис със себе си, за да сте с някой.

Нужните компромиси в една връзка не би трябвало да променят същността ви или да ви превръщат в жертва да любовта, само за да угодите на половинката си.

В списъка на експертите с нещата, с които не трябва да правим компромис, попадат:

Взаимоотношения

1. Независимостта – една здравословна връзка може да се гради от две равнопоставени личности. Хубаво е да сте загрижени един за друг и да се подкрепяте, но това не означава, че за всичко трябва да разчитате на половинката си;

2. Интересите – случва се да се влюбим в човек, с който имаме сходни интереси, но се случва и обратното. Това, че с половинката имате различни интереси според експертите е невероятна възможност да научите нещо ново, ако не загърбите заниманията си и на сила започнете да се стараете да харесвате това, което вашия партньор харесва.

Двойка

3. Самоуважението – колкото и да сте влюбени не трябва да забравяте, че един партньор преди всичко трябва да ви уважава. Ако двамата не си повдигате духа взаимно или човекът до вас не ви кара да се чувстват достатъчно умна красива и секси, означава, че това не е твоята половинка, а не, че се налага да се примириш с неговите критерии.

4. Семейството, приятелите и колегите – другите контакти, които поддържате и на които сте отдадени, също са част от вас и с тях не трябва да се прави компромис. Сериозната връзка не трябва да пречи на приятелството, служебните или семейни отношения.

5. Мечтите – специалистите са категорични, че с нашите мечти никога не трябва да правим компромиси, защото именно те могат да ни накарат да се почувстваме в най-пълна степен удовлетворени и щастливи. Стремежите показват какво искаме за себе си и не бива никой да ни отклонява от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аз
Аз
21.01.2015 21:10
Боже колко съм била заблудена. Пренебрегнах и петте...
2
0