Финансовата изневяра е най-честа при двойките

Пари

За да успеете да излъжете някого, той трябва да повярва на вашите думи, тоест в основата на лъжата е вярата. Харесва ли ни или не, лъжата е част от живота ни ежедневно – ние самите послъгваме, а и нас със сигурност ни лъжат. Може би понякога за съвсем дребни неща, но е факт, че това се случва.

Някои хора го правят от необходимост (или поне вярват, че е така и го твърдят), други лъжат за забавление, трети лъжат от скука или за да бъдат интересни и пр. И въпреки че лъжата се случва ежедневно в живота ни, малко са онези, които признават, че са изричали или ежедневно изричат неистини.

52 на сто от мъжете си признават, че послъгват поне три пъти дневно, сочат резултатите от проучване. Лъжата може да ни срещне в магазина, докато пазаруваме, докато общуваме с някого в работата, когато разказваме история на приятел и дори в отношенията с половинката ни.

Оказва се, че хората лъжат своите половинки най-често за пари – това са резултатите от поредното проучване, което е направено във Великобритания. Изследването е направено от сайт за ценово сравняване, а резултатите от него са публикувани във вестник Сънди експрес.

Спестяване

Според данните от изследването един на седем души послъгва любимия си човек за пари – най-често единият от двойката мами за състоянието на своята кредитна карта, за харчовете, които е правил или за размера на заплатата си.

Осем на сто твърдят, че понякога им се налага да крият свои покупки, за да не разберат половинките им колко пари са изхарчили. Всъщност 31 на сто от анкетираните твърдят, че са по-склонни да разкрият истинската си възраст, отколкото да кажат в действителност колко пари харчат, показват резултатите. 20 процента пък са готови да кажат броя на своите любовници, в името на това да успеят да запазят харчовете си в тайна.

Едновременно с това, обаче, като най-отблъскваща черта в половинката си британците приемат именно това „финансовото кръшкане“. По-неприятно от това любимият им човек да лъже за пари, са само физическата изневяра и липсата на хигиена, посочва още проучването.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати