За суеверията и поличбите на сватбата

Сватба

Сватбата е важно начало на семейния живот, крачка към брака, в който всеки се надява да живее в хармония и разбирателство. Смята се, че от начина, по който мине, зависи дали младото семейство го чака щастливо и безоблачно бъдеще.

Полибчите за сватбите са дошли до наши дни от древността. Всяко нещо, дори да ви се струва твърде малко и незначително, има значение. Разбира се, че трябва да се отнасяте чак с прекалено огромно доверие и вяра в тези суеверия.

Счита се, че сватбата през пролетта ще донесе на семейството любов и радост в живота. Лятната сватба ще осигури просперитет и топли отношения между съпрузите. Браковете, сключени през есента, обаче не се смятат да твърде трайни.

Сватбарска Маса

Що се отнася до времето, дъждът на сватбата винаги се е смятал за добра поличба. Водата отмива всички лоши неща, които биха застрашили щастието на младите, също така неутрализира завистта.

Не е на хубаво, когато младоженецът види младоженката в роклята й преди сватбата. Затова много булки все още ревностно защитават своите дрехи от очите на бъдещия си съпруг. Не е на късмет и ако булката се омъжи с рокля на своя приятелка или роднина.

Ако декорацията в залата с гости е в бяло, това е символ на Божията благодат. Златното е символ на богатството, розовото - на любовта. Сребърният цвят пък води до краткотраен брак. Синьото бързо отдалечава един от друг съпрузите и води до изневери. Зелена зала ще ви обрече на безпаричие. А черна - младоженката е заплашена да остане скоро вдовица.

Халка

Ако изпуснете по време на церемонията сватбената си халка, бракът ви няма да продължи дълго. Счита се за лоша поличба, ако някой друг мери халките ви.

За да няма бъдещото семейство кавги и раздори, трябва да седи на пейка или на диван в залата с гостите, а не на отделни столове. Със същата цел младоженците трябва да разрежат и сватбената торта заедно.

Съвместната сватбена фотография е предпоставка за силно и здраво семейство. Едва ли има някой, който да не знае за суеверието с букета и шаферките. Сиреч, която хване букета на булката, ще е следващата младоженка. Същото е и при ергените на сватбата, които ловят жартиера на булката.

Някой хора вярват в сватбените поверия, други си мислят, че са глупави. Дали ще се отнасяте към знаците на съдбата с чувство на хумор или ще ги приемете насериозно, зависи от самите вас...

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Martina
Martina
02.07.2013 13:29
"Някой хора" в мн. ч. няма "й".
0
0