Месецът на сватбата определял семейното щастие

Сватба

Сватбата е един от най-важните празници в живота на хората. Първото нещо, което бъдещето семейство трябва да реши, е месецът, който ще встъпи в брак.

Съществуват вярвания, че животът на младоженците като семейство ще зависи от месеца, в който се оженят.

Януари - сватбеният съюз, сключен в първия месец на годината, може да не изтрае дълго и булката скоро да овдовее. Много млади хора избягват този месец, за да се обрекат един на друг, казвайки: "Само вълците се женят през януари".

Февруари - един от благоприятните месеци на годината. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг.

Семейни Отношения

Март - това е месец, който разделя. Младо семейство скоро ще трябва да се раздели от родната си земя, а след време и децата ще търсят щастието си из чужди земи.

Април - семейният живот на двойките, сключили брак през април, ще е шарен. Ще се редуват щастие и хармония с разори и несгоди.

Май - съществуват и положителни, и отрицателни поверия за този месец. Според първите май е щастлив, който се пуква пролетта, а пролетта е символ на новия живот. Други пък избягват бягат от този месец като от чума. В Русия, например, има поговорка: "Омъжиш ли се пред май, цял живот ще се маеш! ".

Юни - семейният живот ще тече по мед и масло. Младоженците ще живеят щастливо в благоденствие и радост.

Любов

Юли - месецът е подобен на април. Живот на семейството ще е и сладък, и кисел, и скучен, и весел...

Август - месецът на семейната хармония. Взаимно разбирателство и подкрепа между съпрузите и приятелски отношения между децата и родителите.

Септември - обещава мир, стабилност и надеждност на семейния дом. Несгодите и нещастията ще странят от семейството.

Октомври - не лек живот очаква новата клетка на обществото. Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Трудности и проблеми връхлитат семейството постоянно.

Ноември - предвещава семейно богатство и изобилие. Младоженците ще живеят в разкош и лукс. Успехи ще постигат по финансовите въпроси.

Декември - на младото семейство се дава богатство от любов и нежност.

Суеверията по принцип не са нещо лошо, но по-добре вярвайте предимно в себе си и в своя спътник, с който сте решили да свържете съдбата си за цял живот. Човек може да направи истински щастлив само един-единствен човек! Затова вярвайте в себе си, в своята любов и щастие, и те винаги ще бъдат с вас.

Рейтинг

5 21
4 19
3 9
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (57)

Изпрати
bubsi
bubsi
27.03.2015 14:31
gluposti gluposti i to golqmi
1
2
АЛБЕНА
АЛБЕНА
10.11.2014 11:06
И какво разбрахме за май, че ще се маем.........то аз се мая от това,което сте написали за този месец, защото чак нищо не разбрах!!!
2
0
никсън
никсън
16.08.2014 16:57
абсолютна фантасмагория.никакъв лукс , нито разкош,никакво богатство, нито пък изобилие.
4
0
Мими Георгиева
Мими Георгиева
31.07.2014 16:31
Има нещо вярно! Омъжих се през октомври 1978 и трудностите и до днес нямат край!!! Добре поне че се сгодихме през август!
2
0