Месецът на сватбата определял семейното щастие

Сватба

Сватбата е един от най-важните празници в живота на хората. Първото нещо, което бъдещето семейство трябва да реши, е месецът, който ще встъпи в брак.

Съществуват вярвания, че животът на младоженците като семейство ще зависи от месеца, в който се оженят.

Януари - сватбеният съюз, сключен в първия месец на годината, може да не изтрае дълго и булката скоро да овдовее. Много млади хора избягват този месец, за да се обрекат един на друг, казвайки: "Само вълците се женят през януари".

Февруари - един от благоприятните месеци на годината. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг.

Семейни Отношения

Март - това е месец, който разделя. Младо семейство скоро ще трябва да се раздели от родната си земя, а след време и децата ще търсят щастието си из чужди земи.

Април - семейният живот на двойките, сключили брак през април, ще е шарен. Ще се редуват щастие и хармония с разори и несгоди.

Май - съществуват и положителни, и отрицателни поверия за този месец. Според първите май е щастлив, който се пуква пролетта, а пролетта е символ на новия живот. Други пък избягват бягат от този месец като от чума. В Русия, например, има поговорка: "Омъжиш ли се пред май, цял живот ще се маеш! ".

Юни - семейният живот ще тече по мед и масло. Младоженците ще живеят щастливо в благоденствие и радост.

Любов

Юли - месецът е подобен на април. Живот на семейството ще е и сладък, и кисел, и скучен, и весел...

Август - месецът на семейната хармония. Взаимно разбирателство и подкрепа между съпрузите и приятелски отношения между децата и родителите.

Септември - обещава мир, стабилност и надеждност на семейния дом. Несгодите и нещастията ще странят от семейството.

Октомври - не лек живот очаква новата клетка на обществото. Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Трудности и проблеми връхлитат семейството постоянно.

Ноември - предвещава семейно богатство и изобилие. Младоженците ще живеят в разкош и лукс. Успехи ще постигат по финансовите въпроси.

Декември - на младото семейство се дава богатство от любов и нежност.

Суеверията по принцип не са нещо лошо, но по-добре вярвайте предимно в себе си и в своя спътник, с който сте решили да свържете съдбата си за цял живот. Човек може да направи истински щастлив само един-единствен човек! Затова вярвайте в себе си, в своята любов и щастие, и те винаги ще бъдат с вас.

Виж повече

Рейтинг

5 21
4 19
3 9
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (57)

Изпрати
Ваня
Ваня
04.09.2013 15:42
Не е вярно имам два брака сключени през февруари. Първият приключи след 14 години с развод , а втория след 3 със смъртта на съпруга ми :(
0
0
Polii
Polii
25.08.2013 11:57
Октомври ще станат 20 години .Незнам къде е проблема на месеца.Сега се сещам че е много трудно ако искаш да празнуваш годишнина на море.Но пък има и екзотични дестинаций.
0
0
Nel
Nel
23.08.2013 08:00
Абсолютно вярно, първият път се омъжих през октомври, продължи само 4месеца. Сега с втория ми съпруг сключихме брак през септември и повече от 5г се радваме на любов, щсдтие и разбирателство.
0
0
мима
мима
21.08.2013 22:06
Това е голяма измишльотина. Моят брак е през август и напук на всички прогнози ми предстои да напиша книга, на тема: "Устойчиви ли са ледените бракове" или с две думи "брак-война"!! :)
0
0
Симеонова
Симеонова
18.08.2013 16:29
пробвах няколко пъти през различни месеци,е не се получи.Не са ни виновни месеците,просто мъжете не струват!
0
0
Виолета
Виолета
14.08.2013 22:39
Дрън-дрън.
Омъжих се през октомври и скоро ще отпразнуваме 30 години от звуците на Менделсон. За мен това е първи брак, но за съпруга е втори. Първият му брак е сключен през юни и е продължил 2 години.

Щастливи сме със съпруга и много сме постигнали. Във времето взаимно се обогатихме и духовно и финансово.

Направих съпоставка и с други семейни двойки и мисля, че статията изобщо не е издържана, дори е доста неуместно да се публикуват подобни писаници:

"не лек живот очаква новата клетка на обществото. Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Трудности и проблеми връхлитат семейството постоянно."

" сватбеният съюз, сключен в първия месец на годината, може да не изтрае дълго и булката скоро да овдовее. Много млади хора избягват този месец, за да се обрекат един на друг, казвайки: "Само вълците се женят през януари"."

"Февруари - един от благоприятните месеци на годината. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг." - родителите ми са се оженили през февруари, а бракът им не беше дълголетен. Баща ми рано почина.

Повелявам ви - ОБИЧАЙТЕ СЕ!


0
0