Неподозирани ползи от бременността

Бременност

Бременността е момент, който носи със себе си известни неразположения за организма на жената, но едновременно с това е изпълнена с много позитивизъм за предстоящото майчинство и още куп ползи за организма на бременната жена.

Разбира се сутрешното гадене в началото, сънливостта, умората, а в края появата на стрии, стомашните киселини и болките в кръста могат да провокират лоши чувства, но това се забравя.

През бременността наличието на високи хормонални нива не насърчават само развитието на плода, а оказват и положителен ефект върху майчиния организъм. Редица проучвания сред бременните жени посочват, че този период от живота носи повече позитивни усещания от отрицателните такива. Жените споделят за чувство на повече енергичност и щастие през по–голямата част от бременността.

Оказва се, че през втората ѝ половина (някъде между 4 и 7 месец от бременността) се повишава притокът на кръв към тазовата област, което позволява сексуалните контакти да донесат повече удоволствие за жените.

Бременността е още повод да накара жените да се отдадат на повече полезни дейности, и да се отрекат от лошите такива, като тютюнопушене. Също е доказано, че жени с някакво заболяване като диабет например започват да си обръщат повече внимание с цел да предпазят нероденото си дете. И така се оказва, че те водят по–здравословен начин на живот и в бъдеще.

Всеобщото схващане, че след поне една бременност и раждане болките по време на менструалния цикъл намаляват или дори изчезват, не е само мит. Факт е обаче, че все още не е съвсем ясен механизмът, по който се получава ефектът.

Бременна

Една от теориите е, че раждането елиминира някои рецептори на простагландини (молекули, които влияят върху гладката мускулатура) в матката, които са виновниците за поява на маточни контракции по време на цикъла и оттам и болката, която се усеща от жената.

Някои изследователи посочват бременността и като фактор, който защитава жената от рак на гърдата и яйчниците, като според тях наличието на повече бременности и раждания довежда до по–голям ефект.

Освен това обонянието се засилва по време на бременността. Това разбира се в началото ѝ може да не Ви се понрави много заради гаденето към определени миризми, но пък след това Ви позволява да се наслаждавате на храната в пъти повече от преди.

И още един неподозиран положителен резултат от бременността, а именно повишаване на увереността на бременната, че може да се справи с болката, страха и неясното бъдеще с гордо вдигната глава.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати