Жените, родили след 33, живеят по-дълго

Бременна

Дамите в наши дни не бързат да стават майки – преди да предприемат тази стъпка, жените си поставят други цели, показват резултати от изследване на британски учени. Оказва се, че списъкът със спешни цели, които нежните половинки искат да свършат преди да родят, е доста дълъг.

Според проучване, в което са се включили над 1000 доброволки, показва, че дамите изчакват да достигнат определена фаза в живота си и да почувстват, че са готови да станат майки.

Между изследваните дами има и такива, които си признават, че отлагат момента и изчакват, тъй като искат да си поживеят и да се налудуват преди това – това са 17 на сто то анкетираните.

Резултатите показват още, че една от 20 жени иска да получава 40 хиляди британски лири годишна заплата, преди да роди дете. Между доброволките има и такива, които смело заявяват, че искат наследник едва, когато успеят да създадат свой собствен успешен бизнес.

Списъкът с целите на нежните половинки включва следните неща – задължително условие е да са омъжени, да имат собствена къща, да са попътували по света, да са завършили висше образование, да нямат заеми и др.

Бременност

Макар че заради тези си амбиции дамите често са упреквани, друго изследване показва, че всъщност раждането на по-късен етап не е чак толкова лоша идея.

Дамите, които раждат последните си отрочета след навършени 33 години, всъщност имат по-голям шанс да посрещнат своя 95-и рожден ден, в сравнение с жените, които раждат последното си дете на 29 години.

Доктор Томас Перлс, който работи в медицинския център към Бостънския университет в САЩ уточнява, че това в никакъв случай не бива да е причина жените да отлагат раждането.

Според специалиста, естествената способност на нежната половинка да роди дете на по-късен етап показва, че репродуктивната система на жената остарява с по-бавни темпове, както и целия организъм.

За проучването са анализирани данни от социално генетично изследване Long Life Family Study на 551 семейства. Оказва се, че много голяма част от членовете на тези семейства се радват на дълъг живот.

Резултатите от анализа показват, че вероятно жените са отговорни за еволюцията на генетични варианти, които забавят остаряването.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати