ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Какво да очакваме по време на бременността?

Какво да очакваме по време на бременността?

Какво да очакваме по време на бременността?

По пътя към онзи щастлив ден, в който ще държите в обятията си своето дете, ви очаква деветмесечен труден път.

През тези 9 месеца, трябва да бъдете подготвени какви промени очакват тялото ви. Ето някои от тях:

Какво да очакваме по време на бременността?

- Стриите – те започват да се появяват, когато коремът започне да расте, а с него и кожата да се разпъва. Процеса е твърде ускорен и влакната не могат да се справят и разкъсвайки кожата, оставят фини лилави белези по нея. За да се справите с този проблем е добре всеки ден да разтривате крем срещу стрии върху кожата на корема с кръгообразни движения. Това ще подобри процеса за подобряване на кожната еластичност. Хубаво е кремът да съдържа кокосово масло, витамин Е или бадемово масло.

- Кафяви петна – много често при бременните жени се появяват кафяви петна по лицето, известни като хлоазма. За това са виновни хормоните в комбинация със слънчево излагане.

- Безжизнена коса – косата ви може да загуби своя блясък. Ако това се случи, я подхранвайте с хидратиращи маски веднъж в седмицата. Относно въпроса с боядисването на косата, повечето медици са на мнение, че тази процедура е безопасна след първия триместър. Но за да сте абсолютно сигурни, че бебето ви ще е добре и няма да се е повлияло от химикалите в боите, заместете цялостното боядисване с кичури. При тях боята не достига директно до скалпа.

- Суха кожа или акне - и за това са виновни хормоните. Затова обгрижвайте кожата си с овлажняващи или ексфолиращи продукти. Но избягвайте такива, които съдържат ретин А, салицилова киселина или бензол пероксид.

- Тъмните кръгове под очите - за този проблем няма решение, още повече ако ви е гинетично заложен.

- Варикозни вени - носете еластични чорапи, вдигайте краката си, когато си почивате и се разхождайте често. Не бива да стоите права дълго време. Не е добре и да кръстосвате краката си.

- Болки в краката и стъпалата - когато имате подобни проблеми, топнете краката си в студена вода с морска сол, след това намажете с крем на ментова основа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Азманова
Азманова
19.06.2013 16:22
Престанете да плаште хората с глупостите си.Аз не знам как очакват, раждаемостта в България да ресте като хора които може би никога не са раждали пишат такива статий. Аз съм родила едно и сега съм в осми месец със второто бебе и чак мен ме побиха тръпки. Много шум за нищо. Всеки на тази земя е бил роден (и то не секцио) ко толкова се тръшкат не мога да ги разбера.
1
0