ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Раждането с таткото може да бъде опасно

Раждането с таткото може да бъде опасно

Раждането с таткото може да бъде опасно

През последните години присъствието на татковците по време на раждането започва да придобива измерението на правило, а не на изключение.

Английските гинеколози обаче предупреждават, че това може да бъде опасно!

Присъствието на бащата при раждане може да доведе до необходимост от цезарово сечение, психотравма, дори и до разпадането на брака.

Акушерите обясняват, че процесът на раждането може да бъде дълъг, болезнен и трудно за една жена, ако край нея е съпругът й. Тъй като неговото безпокойствие и възбуда може да се предаде на нея.

Раждане на дете може да бъде много по-лесно, ако родилките са насаме с акушерите.

В интервю за списанието Observer известната акушерка Мишел Одан казва: "Идеалната среда за раждане не предполага наличието на мъжете. Тенденцията мъжете да присъстват на ражданията се появи преди около 50 години. Но най-добрата среда за раждането е, когато бъдещата майка е в ръцете на спокойни и опитни акушерки и лекари, без съпругът й да е край нея".

"Присъствието на мъжа кара организма на жената да повиши нивото си на адреналин, което забавя производството на хормона окситоцин, необходим за процеса на детераждането. Ако този хормон не е наличен, раждането може да се усложни. Хормоналният баланс се нарушава заради неподходяща околна среда", допълва Одан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ива
Ива
11.10.2013 23:13
И аз мисля, че това са пълни глупости, но искам и да кажа, че ИМА спокойни акушерки и лекари (поне аз раждах при такива).
0
0
мариана
мариана
09.06.2013 16:36
И аз не го вярвам.Най-добрата среда за раждане,от психологическо естество, е вкъщи на спокойствие и без някой да ти казва как да се чувстваш.А Спокойни акушерки и лекари няма никъде.
0
0
Специалист по темата
Специалист по темата
03.06.2013 01:22
Това са абсолютни глупости! Просто някой е трябвало да напише статия днес, за да получи заплатка утре и хоп, появи се това нещо наречено статия, която няма нищо общо с действителността!
Не разбрах само защо лекарите и акушерките не са толкова спокойни в присъствието на таткото...
0
0