Бебе след 40, но само с млад партньор

Бебе

Жените, които са над 40 години имат по-големи шансове да забременеят, ако са избрали за баща на детето си по-млад партньор. Това показват резултати от проучване на канадски специалисти. Учените твърдят, че проблемът е в това, че с напредването на възрастта намалява и качеството на сперматозоидите при мъжете.

Учените са направили изследването с помощта на 631 дами, като всички участнички са били на възраст между 40 и 46-годишни, а техните партньори са били на възраст от 25 до 73 години. Освен това всички жени са правили опит да забременеят ин витро.

Учените решили да разделят мъжете на две отделни групи – такива, които са успели да направят бебе и такива, които не са.

Оказва се, че средната възраст на господата, които са успели да оплодят яйцеклетка е 43.5 години. В случай че яйцеклетките са по-млади, те могат да поправят дефектите в мъжкия генетичен материал, твърдят учените, дори и мъжът да е на по-голяма възраст.

Когато обаче става дума за по-зряла жена, забременяването с мъж, който е също над 40 години, може да се окаже наистина трудно. Това смята специалистът от Оксфордския университет – доктор Дахан Уелс.

Лекарите препоръчват на дамите, които са решили, че искат да имат рожба над 35 години, да започнат да приемат млечни продукти по три пъти на ден. Според специалисти това увеличава шансовете на жената – вероятността да зачене се покачва с около 21 на сто.

Все пак повечето специалисти смятат, че за да бъде по-лесно и на двамата партньори, е хубаво да се помисли за детенце в по-ранен период. Докато едни чакат твърде дълго време, за да си създадат дечица, други са се заели с тази задача доста сериозно и отговорно.

Американското семейство Шванд има 12 деца и в момента са в очакване на следващото бебе. Родителите не искат да знаят какъв ще е полът на бебето, но са убедени, че ще е момче, тъй като останалите им деца са само момчета. Най-големият син на семейството сега е на 22 години, а най-малкият (12-ят) е роден през 2013 година.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иван иванов
иван иванов
07.05.2015 15:25
Да им го туря на специалистите...Бог си знае работата
2
1