Можем ли да предпазим детето от аутизъм?

Аутизъм

Ново проучване откри връзка между замърсяванията на околната среда и поведенческите промени у децата. Според учените децата с аутизъм били по-често излагани на вредни емисии от външната среда, особено през първите 2 години от живота си или вътреутробно, за разлика от децата без такова разстройство.

В последните години все повече деца се диагностицират с аутизъм, като точните причини остават неясни.

Изследователският екип, ръководен от д-р Евелин Талбът, професор по епидемиология на Университета в Питсбърг казва, че техният анализ допълва общата картина и би подпомогнал по-доброто разбиране на аутизъма и как околната среда е от жизнено важно значение за развитието му.

За целите на своето изследване д-р Талбът и нейният екип анализирали 217 семейства, които отглеждат деца с аутизъм, за период от 4 години. Били проследени едновременно районът на местожителство, както и експозицията на всяко семейство на 30 различни замърсители във въздуха. Те били виновниците за развитието на заболявания на нервната, ендокринната система.

Замърсяване

И за да могат да сравнят данните, проучени била и друга група семейства от същия район, за същия период от време, но отглеждащи деца без аутизъм.

Резултатите посочили, че децата, изложени на замърсяванията на въздуха (на стирен и хром) вътреутробно или до навършване на 2 годишна възраст, са 2 пъти по-рискови да развият аутизъм, за разлика от децата, живяли на чист въздух.

Стиренът е съединение, което се използва за производството на пластмаси, бои, както и в нефтохимическата индустрия. За него се знае, че при продължителна експозиция уврежда храносмилателната, зрителната, централната нервна система и довежда до депресии.

И други замърсители като цианид, метанол, арсен се откриват в замърсени райони, които също са много опасни за здравето на децата, повишавайки риска от аутизъм.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
14.08.2019 00:39
Алуминият и всички невротоксини във Ваксините са единственият виновник за аутизма !
0
0