Кога една връзка има бъдеще според психолозите

Любов

Според психолозите има един много лесен начин, по който да се установи дали една връзка има щастливо бъдеще или с този човек ще се разделите още в самото начало.

В психологията се вярва, че редът, под който сте родени в семейството, може да определи някои черти от характера ви. Съответствието на по-голямо и по-малко дете в семейството между двамата партньори може да определи до колко една връзка ще е успешна.

Според наблюденията на психолозите най-успешните връзки са тези, в което единият партньор е бил по-голямото дете, а другият – по-малкото.

По-големите деца обикновено са свикнали да се грижат за другите, докато по-малките се чувстват истински щастливи, само ако някой се грижи за тях. Това задава чудесна база на синхрон, от която една връзка може да се развива като успешна и щастлива.

Когато и двамата партньори са били по-големите деца в семейството, е много по-вероятно да има разминавания в очакванията, тъй като и двамата са свикнали да обгрижват другия повече от нужното.

Караници

Въпреки това подобни връзки имат бъдеще, стига да се преодолее взаимната жажда доминиране във връзката.

Трудна е връзката, в която и двамата партньори са били по-малките деца. Това означава, че и двамата очакват безвъзмездна любов и постоянни грижи.

И двамата партньори карат човека до себе си да се чувства длъжен да ги прави щастливи, като непрекъснато му напомнят кое не върши, както трябва. Подобни връзки много често завършват с раздяла заради чувствата за неудовлетвореност.

Не са много сполучливи връзките, в които и двамата партньори са били единствените деца в семейството. По принцип такива хора израстват като големи егоисти, които са свикнали да задоволяват и най-малките им прищевки.

Единствените деца в семейството са свикнали да получават всичко и твърде често имат високи изисквания за партньора си. Ако и двамата партньори са били единствените деца на своите родители, това ясно показва, че връзката няма как да продължи дълго.

Рейтинг

3.6
Общо 7 гласували
5 0
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари