Бременните пушачки раждат хулигани

Бременните пушачки раждат хулигани

Жените, които пушат по време на бременност, раждат деца-хулигани. До изумително заключение стигнаха изследователи от Йоркския университет, Великобритания.

Те са интервюирали майка на 13 хиляди момчета и момичета. Специалните въпроса в теста са били за поведението на децата им.

И разкрили пряка връзка между пушещите бременни жени и лошото поведение на децата им. Децата на заклетите пушачки (61, 6% от момчетата и 71, 7% от момичетата) имали симптоми на хиперактивност и разсеяност.

Най-много проблеми с психиката имали момичетата, чийто майка се опитали да се откажат от вредния си навик по време на бременността.

Преди време по поръчка на Surecheck бе направено изследване за процента на пушачките сред бременните българки. От него стана ясно, че повече от половината бременни българки не могат да откажат цигарите, въпреки че осъзнават вредите, които тютюнът оказва на плода.

Изследването обхвана жени от 22 до 53 години. 65% от тях си признаха, че не са отказали цигарите през цялата си бременност, а само са ги намалили.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати