Брачната криза настъпва на 10-тата година

Брачна криза

Ново проучване на американски учени напълно развенча мита за кризата в седмата година на брака. Учените смятат, че по-тревожна за семейната двойка е десетата година, пише на страниците си вестник Дейли телеграф.

Проучването е дело на екип от специалисти, които работят в университета Бригам Йънг в САЩ. За своето изследване учените са използвали данни от семейния живот на повече от 2000 жени.

Щастието в брака започва да намалява още от самото му начало, а комуникацията между двамата постепенно се влошава, твърдят специалистите. Смята се, че недоволството на дамите се поражда най-вече от постоянния товар от домакинските задължения и грижите за децата.

По-неприятното е, че тази криза на десетата година започва да отминава чак след петнадесетата година, смятат учените. Конфликтите в семейната двойка постепенно започват да намаляват и стигат своята най-ниска точка чак през 35-та годишнина от брака.

Учените обясняват, че тези данни са събирани от жени, които са родени между 1957 година и 1964 година. Резултатите показват още, че в самото начало на брачния живот 66 на сто от семействата са много щастливи, но за съжаление това щастие намалява много бързо след това.

Скандал

Около една трета от семействата успяват да подобрят нещата три десетилетия по-късно, но отношенията им никога не достигат нивото, което са имали през медения си месец, категорични са американските учени.

Българско проучване пък показва, че младите двойки (до 35 години) вярват, че любовта е по-важна от всичко друго. 78 на сто от младите двойки, които имат деца, и 84 % от онези, които все още нямат наследник, смятат, че любовта между двама души е много по-важна от парите.

84 % от двойките, които имат деца, смятат, че любовта между двама души е преди всичко дълбоко приятелство. По същия начин мислят и около 62 на сто от двойките без отроче.

От изследването става ясно още, че почти 85 на сто от младите хора смятат за нормално в днешно време човек да има дете, без да има партньор до себе си.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари