И мъжете имат симптоми на бременност

Бременност

Бъдещите татковци също проявяват симптоми на бременност, съобщават ни американски учени. Специалистите обясняват, че мъжете имат хормонални смущения в месеците, преди да се роди тяхното първо дете, пише Дейли мейл.

В проучването се посочва, че бъдещото бащинство е свързано със спад на два ключови хормона при господата. Промяната в организма на мъжете им помага да се подготвят за новата роля, която им предстои – да бъдат много по-грижовни и отговорни и по-малко агресивни.

Учените са от университета в Мичиган и са изследвали 29 двойки. Специалистите са измерили хормоналните нива бременните жени на четири етапа по време на бременността.

Специалистите отбелязват, че при бъдещите майки се покачват нивата на четири хормона – това са кортизол, прогестерон, естрадиол (представител на групата на естрогените) и тестостерон. Учените отбелязват, че при господата има промени в нивата на тестостерона и естрадиола – забелязва се спад.

В другите два хормона няма никакви промени, категорични са изследователите. На този етап те нямат категорична позиция защо се променят нивата на хормоните на мъжете, когато очакват първородното си дете.

Минали изследвания също са установили, че при господата настъпват хормонални промени, но едва след като станат бащи. Настоящото проучване обаче ясно показва, че нивата на някои хормони на мъжете се изменят още преди бебето да се появи.

татковци

Понижаването на нивото на хормона тестостерон означава, че бъдещите бащи ще са доста по-грижовни и по-малко агресивни, смятат специалистите. Не на последно място, те ще са и по-верни на партньорките си. Предполага се, че понижаването на нивото на хормона естрадиол прави мъжете по-отговорни.

Според предишно изследване пък мъжете се чувстват много по-привлекателни, след като станат татковци. 182-ма мъже са участвали в анкета и повечето от тях си признават, че след като са прегърнали отрочето си за пръв път, определено са почувствали промяна. Те твърдят, че са се почувствали много по-уверени в себе си и по-мъжествени.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
STULKA
STULKA
26.12.2014 16:22
От бирата е!
3
0
БАЙ МИШО
БАЙ МИШО
29.11.2015 05:48
Точно!
1
0