ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Защо мъжете искат развод?

Защо мъжете искат развод?

Развод

В днешно време провалените бракове съвсем не са рядкост и доста хора ги приемат като нормално развитие на отношенията между двама души. Все пак, колкото и цивилизовано някои двойки да поемат по различни житейски пътища, разводът си остава неприятно решение, което не се взима за една нощ. Причините, които могат да доведат до подобен разпад на семейното гнездо, са наистина много, но ето какво най-често подтиква силния пол да прибегне до такава крайна мярка.

1. Чувство за непълноценност

Това се среща най-вече при младите татковци, които все още не са свикнали с промените, придружаващи едно бебе. В мъжкото съзнание всяка връзка трябва да носи едновременно страст и спокойствие, а при нов член на семейството тези приоритети биват изместени от безсънни нощи, прекарани в грижи по новороденото. По този начин младите бащи започват да се чувстват излишни и непълноценни.

2. Липса на интимна близост

Тук не става въпрос само за физическа интимност, но и за емоционална такава. Ако един мъж усеща, че не може да сподели с вас как е минал денят му, какво го вълнува и от какво се притеснява, този брак надали ще успее да отпразнува златна сватба.

Раздяла

Все пак, дори и мъжете имат нужда да поплачат на нечие рамо понякога. Ако нямат спокойствието да го направят, това несъмнено ще се отрази пагубно и върху сексуалния живот и преди да се усетите, отношенията ви ще са се превърнали в съквартирантски.

3. Ниско самочувствие или депресия

Невероятно, но факт - колкото и да е несправедливо, мъжете са склонни да обвиняват своите нежни половинки за несгодите, които им се случват. Независимо дали става дума за финансови затруднения или лични проблеми, почти всички господа търсят разковничето за своите душевни терзания в своите съпруги.

Те са склонни дори да прибегнат до крайни мерки като развод и раздяла в името на личното си благополучие. Най-доброто, което можете да направите в подобна ситуация, е да окажете морална подкрепа на своя възлюбен, за да се почувства той защитен и окуражен.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати