Грешките, които младите майки допускат

Майка

Изкуството да бъдеш добра майка съвсем не се постига лесно. То не може да бъде научено нито от книги, нито от съвети. Те могат да ориентират една млада майка в грижите около новороденото, но в никакъв случай няма да дадат практическия опит, от който тя има нужда. В крайна сметка дори и майките са хора и понякога бъркат в притеснението си. Ето кои и са и най-често срещаните грешки, които една родилка може да допусне.

1.Опитва се да се възстанови твърде бързо

Много нови мами допускат тази грешка в амбициите си да бъдат перфектни. Те не дават на тялото си нужното време, от което то има нужда, за да се възстанови. Колкото и да не ви иска, надали ще може да се похвалите с фигурата си от преди раждането едва месец след появата на новия член на семейството.

Затова не се мъчете с изтощителни диети, тъй като оттук нататък ще ви трябва все повече енергия. Вместо това пийте по-голямо количество вода, която ще ви помогне както да свалите по-бързо излишните килограми, така и ще благоприятства производството на кърма. Ако сте раждали със секцио, възстановяването ще ви отнеме дори повече време, средно около 3 месеца.

2. Да реже ноктите на бебето, докато е будно

Няма нужда да изпитвате нервите си, а и тези на вашето детенце, с това занимание. Ще имате далеч по-удачни моменти да покажете, че сте спокоен и уравновесен човек. Относно рязането на ноктите – свършете тази работи, докато бебето спи.

3. Да подценява майчинския си инстинкт

Родители

За съжаление, доста често новите майки се подценяват. Въпреки че грижите по едно бебе изискват много време и търпение, трябва да се помни, че никой не може да го направи по-добре от една грижовна майка. Не мислете, че сте лош родител, ако не успеете да утешите плача на вашето детенце.

4. Да изолира таткото

Тази грешка понякога се върши съвсем несъзнателно. Когато свикнете да сте по цял ден с малкото човече, грижите около него се превръщат в рутина, за която дори не се замисляте. В крайна сметка не е лошо от време на време и таткото да поема част от задълженията. Вечерното къпане и хранене ще помогнат на младия баща да изгради емоционална връзка с бебето, а вие ще спечелите малко време за себе си.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати