ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Защо вече е време да имате деца?

Защо вече е време да имате деца?

бременност

Децата са тема табу за някои хора, за други пък са дълго чакана вест. Няма едно правило, няма явни признаци, че човек е готов да има деца. Всичко зависи от двама души и дали те искат деца в един и същ период от съвместния си живот.

Детето е страхотен дар, завъртащ живота на 360 градуса. Едновременно с него, разбира се, идват и грижите, притесненията, уплахата. За това са нужни двамата души, които да си помагат, общуват и полагат грижи за мъничето.

Това е и едно от важните неща, които могат да накарат човек да се замисли за дете. Ако сигурността в половинката, подкрепата, която дава той или тя, любовта и оптимизмът виреят във вашите взаимоотношения, то действайте. Не чакайте, за да не дойде моментът, когато непознати на улицата ще сметнат, че сте баба на собственото си дете.

В 21 век едно условие, което често влияе върху решението за деца, е къде ще живеете младото семейство. Повечето млади двойки са най-притеснени от факта, че нямат собствено жилище и не желаят да отгледат пъртвото си дете в чужд дом.

Няма лошо човек да позабави темпото, докато не се случат нещата, но въпреки това не отлагайте твърде дълго. Ако го искате и се чувствате готови, не загърбвайте чувствата и желанията си.

Деца

Усещането, че мислите само за деца, е повече от ясен знак, че ви е време. Следите овулацията, понякога несъзнателно. Заглеждате се в чуждите малчугани, усмихвате се, когато минавате покрай детска площадка - определено е време да стенете родител.

Много е интересно как животът променя нагласите у хората. Всеки в своето израстване разбира, че един ден трябва да се ожени/омъжи и да има деца. А дали трябва?

Много хора по света не откриват перфектния човек, но това не означава, че те няма да бъдат добри родители. Важно е желанието и всичко останало, дори с цената на много усилия, се постига.

Важно е човек да си припомня, че животът е достатъчно кратък, за да се отлагат промените. Достатъчно кратък е, за да не се забавляваме и радваме и с едно малко мъниче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лия
Лия
09.02.2015 12:31
И какво, ако непознати сметнат, че сте му баба??? На мен не ми пука, това е селско и старомодно, ще си раждам, когато Аз искам, а не щото хората нещо щели да кажат, това е МОЯТ живот!!!
8
0