ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Най-кратките бракове в историята

Най-кратките бракове в историята

Брак

Не всеки брак оцелява във времето, но в историята са известни няколко куриозни случая, при които подготовката за сватбата и церемонията са били по-дълги, отколкото самият съюз.

Рекордьори в тази категория за младоженци от Дубай, които стартирали бракоразводно дело само няколко минути, след като се врекли във вечна вярност.

Развод е поискал съпругът Абдул Салам Дарееб, който след церемонията решил, че иска кротка домакиня, а не работеща съпруга за партньор, въпреки че преди сватбата имал уговорка със семейството на булката, че ще я остави да работи.

Звездата на световната поп сцена Бритни Спиърс също ще остане в историята с краткия си брак, който продължил само 55 часа. Първият брак и първият развод на певицата е с приятеля ѝ от детство Джейсън Алекзандър.

През 2004 година двамата се качват на личния самолет на Спиърс и отлитат до Лас Вегас. Джейсън решил, че ще се позабавляват в Града на греха, но стабилно почерпената Бритни пожелала да стане булка и се омъжила за приятеля си.

На другия ден, когато семейството и мениджърите на изпълнителката разбрали, по бързата процедура организирали развода, а фактът, че Бритни е била в нетрезво състояние, ѝ помогнал да се разведе без излишно забавяне.

Булка

Само няколко минути продължава бракът на Манила Рамон Куси и Есперанса Манапат. Двойката се венчала през 1967 година и малко след като казал Да, 65-годишният младоженец издъхнал. При вида на мъртвия си съпруг и булката припаднала.

Злощастен се оказва и бракът на анонимен младоженец от Саудитска Арабия, който напуснал съпругата си през първата брачна нощ. Причина за развода станал флашка с интимни снимки на жена му, изпратена му от бившия ѝ приятел, който заедно с уличаващите изображения, изпратил и букет рози на пресния младоженец.

През 2012 година Тими Драйвър и Ник Пиърс се развеждат само след 4 дни семеен живот заради силната ревност на съпруга. След една вечеря с кума младоженецът решил, че съпругата му флиртува с най-добрия му приятел и започнал да я души и бие пред свидетели, като след няколко крушета ѝ счупил носа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати