ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Какви биберони и бебешки шишета да избираме

Какви биберони и бебешки шишета да избираме

Хранене на Бебе

Всяка грижовна майка знае, че кърменето е най-добрият начин, по който може да храни детето си. Ако имаме проблем с гърдите обаче или изобщо нямаме кърма, се налага храненето на бебето да става от шише.

В първия случай ще се наложи да си купим помпа за изцеждане на кърмата, след което кърмата чрез шише с биберон ще бъде поднасяна на детето, а във вторият случай ще се наложи директно да се премине на изкуствена храна. И в двата случая ще се сблъскаме с проблема какви точно бебешки шишета и биберони да изберем.

Най-общо казано бебешките шишета се разделят на пластмасови и на стъклени. Повечето специалисти продължават да са на мнение, че стъклените шишета са за предпочитане, но в същото време световноизвестните производители на бебешки шишета и всякакви детски аксесоари като Чико, Авент и Др. Браун произвеждат предимно пластмасови шишета.

В случая става въпрос за наистина качествена пластмаса, така че не е толкова важно от какъв материал ще е шишето, а какъв ще е биберонът.

В най-ранната възраст на Вашето мъниче ще се наложи да го храните около седем пъти на ден, а понякога и повече. За да не прекарвате малкото останало Ви свободно време в миене и стерилизиране на бебешки шишета е най-добре да си закупите 7- 8 шишета.

Бебешко Шише

Имайте предвид, че те не са евтин продукт и се запасете с шишета с различен размер. Много бързо ще се наложи от малко шише да преминете на голямо.

Всички шишета трябва да могат да се стерилизират, като това става или по старомодния начин с изваряването им на котлон или чрез закупуването на стерилизатор. При първия вариант времето на изваряване трябва да не е по-малко от 20 мин, а при втория се следват инструкциите на производителя на стерилизатора.

Избирането на биберон е от много голямо значение за Вашето бебе. Той трябва задължително да не позволява поглъщането на въздух, защото така се намалява появата на хранителни проблеми, като коликите.

Освен това трябва да е изработен по такъв начин, че да запазва витамините в млякото. Обикновено тези неща са изписани на опаковката на самото шише, което ще улесни избора Ви.

Важно е също така да избирате бибероните според възрастта на детето. Това означава, че първият биберон, който ще използвате трябва да е само с един отвор. С напредването на възрастта отворите стават съответно 2, 3 или 4.

Бибероните също се изваряват, така че се снабдете с достатъчно. Имайте предвид и че за разлика от шишетата, те по-бързо се захабяват и трябва своевременно да бъдат подменени.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати