ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да откажем детето от биберона

Как да откажем детето от биберона

Биберон

Бебета имат нужда от биберона поради силно развития си сукателен инстинкт. Чрез него те се чувстват спокойни и това им помага да заспят. Родителите имат нужда от биберон, за да си осигурят няколко ценни минути тишина с тази импровизирана тапа за уста. Идва момент обаче когато и едните, и другите трябва да се простят с това универсално средство. Животът продължава и неусетно вашето бебче вече е пораснало.

Ето няколко лесни и практични съвета как да откажете детето си от биберона:

Ползвайте само в краен случай

След като детето стане на година, всеки родител може да се ориентира какво е настроението му. Можете да отличите кога то има нужда от биберон, за да се успокои, от това кога го иска по навик. Така че го ползвайте само в краен случай.

Предоставяйте алтернатива

Детето вече е на година. Може да прави все повече неща. Така че лесно можете да му предложите някой друг, по-интересен или непознат предмет, който да отклони бебешкото внимание от биберона.

Вкарайте в употреба търговския си нюх

Бебе

Тази тактика може да се приложи, само ако детето е вече на две години и все още не се е отказало от биберона. Тя е лесна – изнудете го. Със сигурност вече ви се е случвало да влезете в магазин и детето ви да си е харесало някоя играчка. Не капитулирайте безславно пред детските искания, ще имате тази възможност много пъти в бъдеще. Този път изтъргувайте биберона за исканата играчка. Поиска ли си отново биберона, поискайте си играчката обратно. Действа безотказно!

Подкачете детето на тема бебе

Почти няма двегодишно дете, което да не се обиди, ако го наречете бебе. Възползвайте се от това и му обяснете, че е вече голямо за биберон. Дайте пример с неговите приятели, които вече не ползват биберон. Ефектът ще е моментален.

Не купувайте нов биберон

Рано или късно биберонът ще се скъса. Дойде ли този момент, обяснете на детето, че биберони за големи деца като него вече не се произвеждат. Ако все пак то е много привързано към него, подкупете го. Една искана играчка и няколко родителски прегръдки могат да победят и най-дълбоката детска мъка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати