Бронхит при децата

Болно дете
Комплект за рисуване с 86 части
Препоръчано за деца:
Комплект за рисуване с 86 части
27.00 лв.
Виж ››

Бронхит е вторично заболяване, причинено най-често поради липсата на адекватно лечение на бактериална инфекция, появила се в горните дихателни пътища. Той може да обхване последователно или едновременно трахеята, бронхите и техните разклонения.

Заболяването при децата от бронхит не е много по-различно от това при възрастните, но трябва внимателно да бъде следено от лекар, който да Ви даде необходимите съвети и лекарства.

По-често срещани са инфекциите на трахеята и бронхите, а това дали тя ще стигне до малките разклонения на бронхите зависи най-вече от причинителя ѝ, от даването на правилните медикаменти и от възрастта на детето.

В много случаи родителите, които забелязват, че детето им е с намален апетит, има хрема и кашлица, започва да вдига температура и се оплаква или показва, че го боли гърлото, решават, че става въпрос за някаква най-обикновена настинка и избягват консултацията с педиатъра си.

Дават му стандартните лекарства, които той изписва при вирусни инфекции и се надяват симптомите на детето им да заглъхнат.

Ако до третия ден обаче, те не изчезнат, това много често може да доведе до бронхит или бронхиолит и дори до пневмония. Затова консултацията с лекар е абсолютно задължителна още при първите прояви на каквато и да е болест.

Дете с Температура

Острият бронхит се среща най-често при кърмачетата и малките деца, но никой не е предпазен от него. По-тежко протича при кърмачетата. Наблюдава се повишена температура, кашлица, която отначало е суха, но после преминава във влажна.

По-малките деца и кърмачетата не отделят храчки, тъй като ги поглъщат, а при по-големите по цвета на отделеният секрет лекуващият лекар може лесно да се досети за какво заболяване става въпрос.

Лечението на бронхита в повечето случаи става в домашна обстановка, но ако се забележи влошаване на състоянието детето се настанява в болница.

Лечението зависи от конкретния случай, но е задължително осигуряването на чист и свеж въздух. Ако е налице бактериална инфекция се изписват антибиотици или бисептол.

В останалите случаи се пристъпва към лечение със сироп, който да улеснява отхрачването, хапчета за намаляване болките в гърлото и ако е необходимо медикаменти за понижаване на температурата.

Детето трябва да получава много течности и храната, която му се дава да е богата на витамини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати