ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»За и против адаптираното мляко при бебета

За и против адаптираното мляко при бебета

Адаптирано мляко
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
52.31 лв.
Виж ››

Изборът дали бебето да бъде кърмено или да се храни с адаптирано мляко е едно от първите важни решения, които младите родители взимат за своето отроче.

Американската академия на педиатрите в съюз с други организации като Американската медицинска асоциация и Американската диетична асоциация, както и Световната здравна организация препоръчват кърмата като най-добра храна за новореденото. Кърменето предпазва от развитие на инфекции, алергии и редица хронични състояния.

Сигурни сме, че всички млади майки са запознати с предимствата на кърмата пред майчиното мляко, но по една или друга причина на някои от тях им се налага да хранят малкото бебче с адаптирано мляко. Ако тепърва ще го избирате или само преди ден-два сте минали на формула, ето няколко неща, които трябва да знаете.

- Кърменето може да бъде прекрасно преживяване както за детето, така и за майката, защото изгражда една специфична връзка между двамата. Кърмата се бори с инфекциите. Антителата, които преминават от кърмачката към бебето, помагат да се намали рискът от поява на редица състояния като ушни инфекции, диария, дихателни инфекции и менингит;

- Кърменето е особено полезно за недоносени бебета и като цяло защитава децата от алергии, астма, диабет и затлъстяване. Като цяло кърмените деца страдат по-малко от различни видове инфекциозни заболявания, отколкото онези, които се хранят с адаптирано мляко;

Мляко за бебе

- Вашето бебе може да е алергично към адаптирани млека. Причината за това обикновено е в млечния протеин в кравето мляко, което е част от формулата. Имайте предвид, че непоносимост към млечния протеин е различно от лактозна непоносимост.

Как да разберете дали вашето съкровище е алергично към адаптирано мляко? Проверявайте съдържанието на пелените. Според лекарите наличието на кръв или слуз в изпражненията на бебето значи, че червата са възпалени, което е знак за евентуална алергия.

- Дори и да се счита за най-добрата хранителна опция от повечето световни организации, кърменето не е подходящо за всяка жена. Готовите млека са една добра алтернатива в тези случаи;

- Майката може да споделя отговорностите по храненето с другия родител и така той да се чувства полезен и по-ангажиран в отглеждането на новороденото, което носи със себе си и по-голямо обвързване;

- С адаптираните храни се осигурява повече свободно време за младата и доста заета майка. Много майки се притесняват да кърмят на публични места – този проблем също отпада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мен
Мен
14.04.2015 15:55
Децата на Ам спят по цели нощи в собствена стая, а кърмените се будят и са в леглото на родителите си
2
1