Какъв крем да изберем против подсичане на бебета

Подсичане не бебе

Коя козметика е подходяща за най-малките бебоци е въпрос, който вълнува всички майки. Козметичните грижи за децата започват веднага след раждането и на практика продължават цял живот. По магазините се предлага изключително разнообразие на кремчета, сапуни, лосиони, което доста често е объркващо.

Изборът на козметика за детето не е лесна задача, но ако познаваме добре нуждите на детето и имаме база на която да стъпим, пазаруването се превръща в забавно преживяване.

Бебетата се раждат с много нежна и чувствителна кожа. Кожата на възрастния човек е обвита в специален фин слой повърхностна тъкан, която предпазва от въздействието на околната среда – от студ, горещина, вятър, прах и всякакви други нежелани съставки, които не бива да влизат в досег с кожата ни.

Този повърхностен слой липсва при бебетата и тяхната кожа е лесно ранима и незащитена от вредни влияния, затова е от важно значение каква козметика ще се използва. Днес ще обърнем по-специално внимание на кремовете против подсичане и как да изберем най-добрият вариант.

Кремът против подсичане не бива да съдържа изкуствени аромати. Добавените ароматни съставки могат да подразнят детската кожа, което естествено не означава, че всичката козметика, която ползва детето, трябва да бъде без аромат.

бебешки продукти

Някои кремчета имат приятен мирис за сметка на използването на екстракти от растения и натурални ефирни масла, каквото е например маслото от лавандула. Те могат да се прилагат спокойно, стига детето да няма алергии. За малките с реактивна кожа е козметиката без аромат.

От изключително значение е кремът да бъде без оцветители. Идеята на оцветителите е да подобрят външния вид на продукта, но в същото време те могат да бъдат доста силен алерген при децата, затова трябва да се избягват.

Когато купувате душ-гел и крем против подсичане е добре те да бъдат от една и съща серия или поне на един и същ производител. Продуктите от една и съща серия имат аналогични съставки, които не влизат в реакция една с друга. Така се намалява вероятността от поява на раздразнения и алергии.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати