Болки в кръста при раждане

Раждане

Прословутите болки в кръста са част от множеството страхове, които бременните изпитват, когато дойде време за раждане.

Много жени се оплакват от болки ниско в гръбначния стълб или в областта на кръста по време на раждане и по-специално по време на контракциите.

Някои усещат болката и между контракциите. Обикновено болката идва от там, че главата на бебето притиска нервите и мускулатурата в тази област, но според някои лекари тя може и да се предава нататък от областта на матката.

Тази теория може и да е вярна, тъй като много жени споделят, че при месечен цикъл изпитват подобен дискомфорт точно в тези области, а тогава няма какво да притиска зоната.

Симптомите на започващо раждане се проявяват различно при различните жени и е трудно да бъдат точно дефинирани. Ако преди това сте раждали ще ви бъде малко по-лесно да разпознаете започващото раждане.

Един от най-характерните обаче е именно непрестанната болка в кръста. При някои жени тя може да бъде тъпа и постоянна, а при други да е подобна на контракциите.

Бременна

Разбира се, дискомфортът на това място е свързан и с позицията на бебето и неговото извъртане. Бебето се обръща постепенно, за да заеме максимално добрата поза за раждане и моментът, в който тила и гръбчето му минават покрай гръбначния стълб е болезнен.

Но и тази теза не е 100% валидна за всички случаи. През 2005 г. в САЩ е направено изследване на около 700 раждащи жени, чиито бебета тепърва са се извъртали в утробата при приемане в болница.

За да са точни данните, всички бременни са били изследвани с ултразвук в момента на приемането им. Техните оплаквания не са били по-различни от раждащите, чиито бебета вече са заели добрата стартова позиция.

За да се справите по-лесно с болката в кръста при раждане, движенията в таза могат да помогнат изключително много. Може да имитирате бавно движенията в ориенталските танци.

Подходящи са за освобождаване на напрежението точно в таза и за облекчаване на болката. Същото се постига и с голяма гумена топка, върху която се правят движения във всички посоки. Това спомага и за ускоряване на разкритието.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати