Хомеопатията при децата

Хомеопатия при деца

В хомеопатията източниците на лекарства са от растителен, минерален и животински произход. Често, но не винаги, хомеопатичното лекарство се предписва не само за едно, а за комплекс от няколко заболявания.

Хомеопатичните продукти съдържат само вода и/или алкохол (само в по-ниските разреждания има минимални следи от веществото), поради което като цяло се смятат за безопасни. Много хомеопати съветват пациентите си да не имунизират себе си и децата си и да не приемат антибиотици, като вместо тях приемат хомеопатични продукти.

Смята се, че хомеопатията действа по-добре на децата, отколкото на възрастните. Това може да се дължи на факта, че тяхната жизнена енергия не е изтощена от продължително време от стрес, вредни фактори на околната среда, лекарства и особено антибиотици.

Всяка майка трябва да знае болестите, които могат да се излекуват с хомеопатия. Освен посочените долу заболявания за хомеопатия трябва да се мисли, винаги когато има трудно лечимо заболяване, неподдаващо се на стандартно лечение.

Децата са податливи на редица инфекции като настинки, бронхит, пневмония, рубеола, варицела, заушки, гастроентерит (диария и повръщане), пикочни инфекции и инфекции на бъбреците. Родителите трябва да знаят, че хомеопатията има забележително бързо действащо лечение при споменатите болести.

Детската астма (астматичен бронхит) става все по-чест проблем сред децата, живеещи в градове, и те често страдат от пристъпи на кашлица и задушаване. Всяка майка на астматично дете знае агонията и страданието на детето в такива случаи.

Хомеопатия

Хомеопатията предлага превъзходно лечение за това страдание, което помага дълготрайно, а също и при острите епизоди. По този начин детето може да бъде опазено от токсични медикаменти като кортикостероиди. Освен респираторни алергии хомеопатията лекува чудотворно и кожни алергии - екзема, уртикария, хранителни алергии и др.

Хомеопатията при по-малките деца задължава хомеопатичните лекарства да се стриват в лъжичка на прах и да се разтварят в малко вода или кърма. Дават се с лъжичка или биберон.

Честотата на приемите и броят на гранулките, които да се разтварят, ще определи само лекар хомеопат според конкретните оплаквания при бебето. Интервалът между храненето и приема на хомеопатични лекарства трябва да бъде не повече от 10 - 15 мин.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати