ezine.bg»Статии»Семейство»Тийнейджъри»Синовете разболяват работещата си майка

Синовете разболяват работещата си майка

Стрес

Синовете са по-опасни за здравето на майката, посочва се в ново проучване. Работещите жени, които имат синове, били по-застрашени от сърдечни заболявания и смъртоносни сърдечни пристъпи, посочва се във вестник Дейли мейл. В изследването са участвали към 100 хиляди жени, а цялото проучване е продължило осем години.

Учените не обясняват какви са конкретните причини за тези резултати. Предполага се, че една от причините е липсата на желание у момчетата да помагат в домакинската работа. Това води до допълнително натоварване на жените, защото трябва да свършат всичко самостоятелно, обясняват специалистите.

Освен това като евентуална причина се споделя и обстоятелството, че момчетата за разлика от момичетата по-често се замесвали в различни свади. По-голямата част от дамите, които са взели участие в проучването, са били работещи жени, а около 60 на сто от тях са имали поне по едно детенце.

Работата, както се оказва, по никакъв начин не влияела на здравословното състояние на сърцето на дамите, показват резултатите. Работещите майки с поне двама сина страдали от заболявания на сърцето повече от два пъти по-често, отколкото жените, които нямали нито едно дете. Учените решили да изследват и как влияят дъщерите на здравословното състояние на своите майки.

Майка

Според резултатите момичетата не оказвали никакво влияние. Учените смятат, че за резултатите има разумно обяснение – момичетата по-рядко причиняват вълнения на майките си и по-често им оказват подкрепа.

Специалистите не отхвърлят и възможността проблемите със сърцето при жените да се появяват по време на бременността. Обяснението им е, че момчетата са по-едри от момичетата и могат да създадат допълнително натоварване още в корема на майките си. Подобни изследвания обаче не могат да звучат особено убедително и сериозно.

Според противниците на това изследване е абсолютно несериозно да се твърди, че което и да е от децата на една майка застрашава живота ѝ повече. Те споделят още, че не би ги учудило след подобно изследване да се появи и проучване за дъщерите и бащите и колко зле влияят момичетата на татковците си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати