Отглеждате вундеркинд с тези 4 храни

Вундеркинд

За да бъде детето ви гениално, необходимо е да го храните с подходящите продукти. Това показват резултатите от ново изследване, направено от американски учени. Те препоръчват следните храни: млечни продукти, риба, домати и бобови растения.

Специалистите се обосновават за всяка от храните, които са посочили:

- Морските продукти трябва да се консумират няколко пъти в седмицата, категорични са учените – това се отнася най-вече за бременните жени и за подрастващите. Морските риби, например, имат някои незаменими мастни киселини за здравето на човека, те са особено полезни за централната нервна система;

- Бобовите храни са ценни, тъй като в тях има много голямо количество фолиева киселина и витамини – както е известно, фолиевата киселина участва във формирането на сивото вещество. Това, разбира се, я прави незаменима за развитието на мозъка, допълват американците;

- За доматите специалистите подчертават, че подобряват мозъчната дейност, тъй като ускоряват работата на невроните;

хранене на детето

- Млечните продукти помагат за формирането на логичното мислене, категорични са учените.

За да стане детето ви вундеркинд, американците препоръчват да му давате да похапва поне един от тези продукти всеки ден преди училище. Това ще помогне за по-доброто усвояване на информацията и ще активизира мозъчната дейност, категорични са американските изследователи.

Минали проучвания по въпроса за храненето на детето също потвърждават, че тези храни са изключително важни за повишаване интелектуалните способности на децата. Има обаче и още някои храни, които се препоръчват от специалистите – това са пълнозърнестите храни, фъстъченото масло, яйцата и говеждото.

Специалистите напомнят, че плодовете и зеленчуците също трябва да присъстват ежедневно в менюто на детето. Освен да бъде умно, разнообразните и полезни храни ще му помогнат да расте здраво, допълват изследователите.

Българско проучване за децата пък показва, че през последните години все повече подрастващи страдат от затлъстяване. Специалистите смятат, че основната причина за това са липсата на полезни храни в менюто им, както и липсата на достатъчно движение.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Др. ...
Др. ...
22.05.2015 23:42
Хахаха, то детето като по природа не е интелигентно, всички тия храни и наведнъж да ги яде, и по цял ден да ги яде, по вероятно е да надебелее. Но по- умно със сигурност няма да стане. Заглавието на статията ... ох , не знам какво да кажа. Отивам да ям кисело млекце с риба!
0
0