Да се забавляваме семейно през лятото

Да се забавляваме семейно през лятото

Дойде време за дългата лятна ваканция за учениците. За съжаление родителите не могат да отделят три месеца почивка, за да бъдат с децата си. Въпреки това има почивни дни и поне седмица заслужен отдих от работата, които можете да посветите изцяло на своите дечица и да отдъхнете семейно на някое хубаво и приятно местенце.

За да решите какво ще правите по време на почивката, трябва да знаете с колко време разполагате и съответно какъв бюджет – от значение е също и колко големи са вашите деца.

Тъй като почивката е лятна, е някак задължително да сме навън на въздух сред природата. Ако говорим за двата дена, които ви се полагат на седмица, тях лесно можете да уплътните с хубава семейна разходка – най-добре с велосипеди или пък ролери.

По този начин ще съчетаете пълноценна тренировка и хубаво прекарано време сред природата на чист въздух с красиви гледки пред себе си. В случай, че децата ви са по-големи и сте склонни на подобна промяна, можете да отидете за ден два на палатка. Подобно изживяване може или изключително да ви плени или да ви откаже за цял живот да спите, така да се каже, в подвижна къща.

По време на двудневната почивка с палатката със сигурност ще се сближите семейно – няма компютри, телевизори, телефони. Можете да се разходите из мястото, което сте избрали за почивка, ако има къде, да ловите риба, да си направите храна на огън и пр.

В случай, че това не е точно вашето разбиране за почивка и държите да има поне обособено място, където да се изкъпете, подарете си само няколко часа сред природата, като отидете на пикник. Забавно е, различно е и при всички случаи покрай хапването ще намерите много интересни неща за правене с вашите дечица.

Да се забавляваме семейно през лятото

В България е пълно със забележителни местности, които си заслужава да бъдат посетени – поинтересувайте се какво има близо да вашето населено място и заведете семейството си там. Ако имате възможност, можете да направите и една по-дълга почивка някъде по-далеч или да обиколите няколко места през лятната ваканция.

През лятото има и достатъчно организирани събития на открито – проучете какво интересно предстои във вашия град и заведете семейството си на някакъв концерт, театър, кино.

В случай, че денят е подходящ, можете да пуснете хвърчило – насладете се на занимания, които ще оставят трайни спомени във вас и децата ви, неща, които не сте правили заедно досега. На вас вероятно ви се иска през почивката буквално да си почивате, но имайки деца у дома, които са натрупали енергия, шансът да ви се получи да почивате е малък.

Малчуганите имат нужда от движение, а освен това едва ли има по-голямо щастие за един родител от щастието в очите на неговото дете. Така че забравете за работата и задълженията поне за ден-два.

При семейната ваканция с малки деца трябва да сте добре подготвени – знаете, че нещата понякога се объркват, затова и вие като отговорни родители трябва да имате план Б.

Ако например завали, можете да си останете у дома и да правите нещо интересно с децата – да редите пъзел, да приготвите вкусен домашен сладолед, да поиграете на някоя интересна игра.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати