С деца на море: Важни съвети за родители

С деца на море

Всеки родител знае идеално, че почивката с малки деца на море може да се превърне в истински ад, ако не сме добре подготвени за всякакви ситуации. Това важи с пълна сила, ако ви предстои първа семейна ваканция с най-малкия член на фамилията. Много млади родители се заблуждават, че щом са се заредили с баснословно количество надуваеми атрибути за плажа, всичко ще тече по план. Ето за какво още трябва да помислите, преди да поемете на път.

1. Осигурете комфортно пътуване

Да, звучи логично, но удобното пътуване за децата се различава много от представите на възрастните. Бебетата и малките деца като цяло са много по-чувствителни към промените в температурата, защото потните им жлези все още не са добре развити и не могат да участват пълноценно в терморегулацията.

Ето защо нито отворените прозорци на колата, нито климатикът ще спасят положението. Най-добре тръгнете рано сутринта, за да предпазите хлапето от тези климатични амплитуди. Правете и чести почивки, защото дългият път изнервя малките и нищо чудно още преди да сте стигнали до крайната цел, да имате кисело и раздразнително дете.

2. Запасете се със сладка вода

Ако детето ви е твърде малко, то най-вероятно сте подготвили надуваем басейн, в който да се разхлажда. Идеалният вариант е, ако се погрижите той да е пълен със сладка вода, а не с морска. Все пак всички знаем колко мръсна може да бъде тя, а надали искате точно в този момент отрочето ви да се сдобие с кожна екзема.

3. Не забравяйте пробиотиците

С деца на море: Важни съвети за родители

При дечицата между 2 и 3-годишна възраст съществува огромен риск от хранително отравяне. Дори зорко да следите какво слага в устата си вашето хлапе, никога не може да бъдете сигурни как това ще се отрази на стомахчето му в комбинация с топлото време и влажния въздух. Затова най-добре се консултирайте с педиатър и преди всяко хранене му давайте детски пробиотик.

4. Не дръжте детето постоянно под чадъра

Всички знаем колко вредни могат да са слънчевите лъчи. Интересен факт е, че дори чадърът не може да ни предпази от тях напълно. Затова най-добре в обедните часове, когато слънцето е най-силно, изобщо да не сте на плажа. Всички педиатри са на мнение, че през останалото време за детето е най-добре да е около морския бряг. Така ще си набави необходимата доза витамин D и ще кали организма си.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати