Как се раждат семейните скандали?

Семейни скандали

Във всички връзки има моменти на спадове и възходи. Семейните скандали са нещо напълно нормално, дори понякога могат да имат здравословен ефект за отношенията ви, стига, разбира се, да не излизат от контрол, твърдят семейните терапевти. Ето и кои са най-честите теми, които пораждат спорове в любовното гнездо и начините, с които да ги преодолеете по-бързо.

Пари

Разбира се, семейните финанси вълнуват всички двойки. Ако си мислете, че сте единствените, които се карат за пари, сте в голяма заблуда. Всъщност това е и една от основните причини, които водят до развод, така че е във ваш плюс да се научите да преминавате през тези спорове със спокойствие и разум.

Най-доброто решение, което може да се вземе в такава дискусия, е да се изготви семеен бюджет, подробно описващ приходите и разходите на домакинството. Така, без много скандали и спорове, ще разберете от какво може да спестите.

Домакинство

През последните години този проблем заема почетното второ място според статистиката на семейните терапевти. Изумителен е фактът, че двойките се карат повече за миенето на чинии, отколкото за секс. Проблемът тук идва от еманципацията на съвременните жени, които смятат, че не са длъжни да вършат повече домакинска работа от своите половинки.

Семеен скандал

От друга страна, повечето господа са свикнали с идеята, че тяхната приятелка трябва да се грижи за реда вкъщи, въпреки че тя също ходи на работа и има други задължения. Правилният подход в подобна ситуация е да се създаде график по дни, в който всеки член на семейството да върши някаква домакинска работа.

Деца и секс

Възпитанието на децата и промяната в сексуалния живот след появата на новия член на семейството също са важни казуси, които водят до много спорове. Комуникацията тук е по-важна от всеки изготвен план, график и т.н.

Разговаряйте спокойно с партньора относно вашите очаквания и не се притеснявайте да поискате помощ, когато имате нужда. Нека детето бъде приоритет, но не забравяйте, че преди родители вие сте семейство и трябва заедно да се справяте с трудностите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати