Куп прояви в цяла България по случай Седмицата на кърменето

Седмица на кърменето

И тази година от 1-ви до 7-ми август у нас ще се състои Световна седмица на кърменето. Този път инициативата ще се проведе под надслов Кърмене и работа? , като идеята е да се акцентира върху възможността майките да съчетават кърменето и работата си.

Не бива да забравяме, че независимо дали една кърмеща жена се труди във формална или неформална среда, или пък работи вкъщи, тя трябва да получава подкрепа, за да изпълнява не само служебната си дейности, но и задълженията си на майка.

По случай Световната седмица на кърменето в редица наши градове ще се проведат разнообразни прояви, които ще са от полза на кърмещите родителки.

В столица в хода на инициативата майките ще могат да посетят лекция на тема Подготовка за кърмене. Преодоляване на често срещани трудности. В София на 4-ти август от 18.00 часа ще се състои и форум на тема: Как да подкрепим майката да кърпи по-дълго? В подкрепа на жените да съчетаят кърмене и работа.

Заедно с това ще бъде прожектиран и филмът Гърдата е най-доброто. На 5-ти август от 10.00 часа пък в Южния парк ще се проведе пикник на тема Работа и кърмене. На 7-ми август от 10.00 часа дамите са добре дошли в Борисовата градина на бебешко кафе на тема Имате въпроси за кърменето? Задайте ги на Бебешкото кафе!

Във връзка със Световната седмица на кърменето на 3-ти август от 10.00 часа в Морската градина Варна ще се състои среща на бъдещи и настоящи майки, желаещи да подкрепят кърменето. Значими за кърмещите дами прояви в морската ни столица ще има през целия месец август.

Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана и в Пловдив, като и в града под тепетата ще бъде представен филмът Гърдата е най-доброто. На 29-ти август мамите в Пловдив ще могат да се включат в Бебешко кафе, като татковци и баби също са добре дошли на срещата.

Инициативи по случай Седмицата на кърменето са предвидени и в други наши градове. Сред тях са Благоевград, Бургас, Велики Преслав, Велико Търново, Разград, Габрово, Казанлък, Кърджали, Пазарджик, Стара Загора, Русе, Плевен, Перник и др.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати