Изберете перфектния годежен пръстен с помощта на тези съвети!

Годежен Пръстен

Предлагането на брак е един от най-важните моменти в една връзка. То обаче е свързано с една доста трудоемка за всеки мъж задача – избор на годежен пръстен. Съществуват няколко златни правила, които все мъж трябва да следва при избора на пръстена.

На първо място е добре да обърнете внимание на стила на вашата половинка. Повечето жени имат обособено предпочитание към определен метал и е най-добре да заложите на него, ако не искате да я разочаровате.

Освен типа метал, е добре да обърнете внимание и на стила на носените от нея бижута. Най-показателни са бижутата, която тя носи всеки ден и с които се чувства най-добре.

Освен да гледате, е добре и да слушате. Повечето дами подсказват на мъжете, като уж небрежно подмятат какъв годежен пръстен биха харесали. Ако ли не, минавайки покрай бижутерски магазин, забавете крачка и се опитайте да разберете какво хваща погледа ѝ.

Годежният пръстен винаги е с камък. Въпреки че диамантите се смятат за най-добрите приятели на жената, вашата половинка може да не мисли така. Изборът на камък трябва да е комбинация от вкуса ѝ и това, с какви средства разполагате. Все по-често бъдещите съпрузи залагат на сапфири и рубини.

Диамантен пръстен

Друг избор, който стои пред вас, е формата на камъка. Класическата кръгла форма може да се разчупи с издължена, ромбоидна или квадратна форма. Има и по-нестандартни форми, като сърце например – те са за най-смелите ентусиасти.

Друг важен момент е изборът на формата на пръстена. Ако жената има дълги пръсти, то той е лесен – всеки пръстен би стоял добре, включително тези със смели и интересни форми. За дамите с къси пръсти не се препоръчват широки халки, тъй като те оптически намаляват размера им още повече.

За тях най-подходящи са камъните с леко издължена форма. Когато ръцете на бъдещата годеница са големи, то избягвайте малките и нежни пръстени, тъй като те ще се губят, а ръката ще изглежда още по-голяма.

Добре е при закупуването да уцелите точния размер, за да не се налага пръстенът да се преправя или сменя в последствие. За целта или носете неин пръстен с вас, или го пробвайте на кутрето си преди да излезете, за да се ориентирате горе-долу в размера.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора
Теодора
02.06.2016 05:16
В опита ми да помогна на приятел успях да намеря много хубав сайт за годежни пръстени Сомаха. Ако му е нужен на някого.
0
0