Как да избираме дрехи за бебето

Бебе

Дрехите за бебето са много важни, тъй като те са в тесен допир с бебешката кожа. Те не само трябва да са удобни и свободни за движението на бебето, но и да са направени от подходящи материи, за да се избегне дразнене. Ето какво е важно да знаете при избора на бебешки дрешки:

1. Винаги избирайте за Вашето мъниче дрехи от естествени материи, без никакви изкуствени примеси. В най-добрия случай това са памучните дрешки, а ако е студено- вълнените. При втория случай обаче избирайте качествените вълнени дрешки, които няма да създават усещането за "боцкане" по бебешката кожа.

2. Ако имате финансова възможност избирайте за Вашето малко съкровище дрехи от еко текстил. Това са качествени дрехи, при които се изисква специален сертификат, че тъканите, дори и памучни или вълнени, не са обработвани с вредни за бебешката кожа бои.

3. Дори и най-фините и меки на допир дрешки, които са изработени от изкуствени материи, могат лесно да предизвикат алергични реакции.

4. Дори и да сте напазарували дрехи от скъпи детски магазини, които са от памук или вълна, в момента, в който видите, че дрехата пуска боя, дори и след като сте спазили инструкциите при прането, незабавно се отървете от нея.

Спящо Бебе

5. Избягвайте дрехи, които да имат щампи или апликации, особено ако са направени така, че да влизат в пряк допир до фината бебешка кожа.

6. Ако все пак предпочитате по-богато украсените дрехи, внимавайте по тях да няма връзки, декоративни фигурки и копчета и всякакви други декорации, които могат да се окажат опасни за Вашето мъниче.

7. С цел дезинфекция е препоръчително в първите няколко месеца от живота на Вашето бебе да гладите абсолютно всички негови дрехи, включително и връхните. Що се отнася до прането, то трябва да е редовно, като се отделят връхните дрехи от бельото, пелените и завивките и се спазват стриктно инструкциите за пране на производителя.

8. Ако сте спазили всички изброени дотук правила, но бебешката кожа изведнъж се зачерви или се забележат обриви, най-вероятно сте избрали погрешен перилен препарат. Незабавно го сменете, а ако използвате омекотител, винаги избирайте подходящ и за бебета с алергии.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати