Съветите, които ще помогнат на успешната ви бременност

Бременност

Бременността е много специален момент от живота на всяка една жена. Да носиш в утробата си нов живот е неповторимо усещане, но крие и своите рискове, ако не сме достатъчно предпазливи. Много хора гледат на бременността като на болест, но в действителност, ако тя не е съпроводена от здравословни проблеми, няма причина да се нарушава естественият ритъм на живот.

Днес обаче ще ви представим няколко полезни съвета, благодарение на които можете да преминете през този вълшебен период без напрежение.

Забравете за алкохола, цигарите и кафето

Със сигурност сте чували този съвет стотици пъти, но това са фактите. Пушенето по време на бременност може да причини забавено развитие на плода поради недохранване. От друга страна, алкохолът преминава в плацентата и може да причини тежки увреждания на плода, сред които: изоставане в растежа на детето преди и след раждането, смущения във функционирането на централната нервна система, често изразени в забавено умствено развитие.

Спортувайте умерено

Най-доброто физическо упражнение за бременната жена е ходенето. Не се поддавайте на ленивостта, към която ще ви подведе нарастващото ви тегло. Като цяло няма нужда да променяте драстично физическите си занимания, освен в случаите, при които трябва да се тича и има тръскане на матката.

Упражнения при бременност

Не се отказвайте от секса

От медицинска гледна точка ограничението на половите контакти е най-често в началото на бременността – поради риск от аборт, или в края – поради риск от преждевременно раждане. Причина за това се корени във факта, че оргазмът предизвиква маточни контракции. Но пълният и категоричен отказ от плътски удоволствия може да ви направи доста изнервени и раздразнителни.

Пазете се от слънцето

Ако лятната ви почивка съвпадне с бременността и вие решите да я прекарате на море, пазете се от слънцето. Кожата на бременната жена е много уязвима – лесно могат да се образуват неприятни пигментни петна или разширени вени.

Не се впускайте в калорични пиршества

Много жени смятат, че щом в тях расте дете, могат да консумират всякакви храни, при това в неограничени количества. Истината е, че трябва да сте изключително внимателни със съдържанието на чинията си през този 9-месечен период. Понякога ще се налага да проявявате повече воля, но крайният резултат си заслужава. Не забравяйте, че нормалното качване на телесна маса варира между 1- 1.5 килограма на месец.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати