Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Себеусъвършенстването е тайната на перфектния брак

Себеусъвършенстването е тайната на перфектния брак

Щастлив Брак
Комплект за готвене от 9 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.
Виж ››

Клише е, че всяка жена мечтае да се види в сватбена рокля. Но може би всяка жена мечтае да открие човек, който да я допълва, когото тя да допълва, с когото да се смее, да може да поговори, да слуша музика, да се разходи и да се изправи пред всички изпитания, които животът ще ѝ предложи.

Бракът и семейството са основите на нашия живот. Така е от векове и въпреки, че модерните времена промениха до голяма степен представите ни за брака, човешката душа не се е променила с толкова бързи темпове.

Всъщност, без да сте успешни в брака си, всички останали успехи в бизнеса, кариерата, обществения живот и където и да е другаде горчат и не е изключено да ви се струват безсмислени. Но какво наистина се крие зад думите „успешен брак”? Как да разберем дали той е перфектен, или пълен провал и най-важното – как да превърнем второто в първото?

Група преподавател в университета "Монмаут" в Ню Джърси са изследвали как хората използват връзката си, независимо дали брачна или партньорска, за да трупат познание и опит - процес, известен като "себеусъвършенстване".

Изследването категорично доказва, че колкото повече себеусъвършенстване получават хората чрез своя партньор, толкова по-отдадени и удовлетворени са във връзката, респективно и в брака.

Щастлива Двойка

Въпреки че идеята за себеразвитие може да звучи като егоистична по същината си, тя може да доведе до по-здрави и по-устойчиви връзки. Това е така, защото ако се стремите към усъвършенстване и го получавате от вашия партньор, това поставя него в доста важна позиция и обратното.

Така, в един момент се оказва, че вие не се опитвате да промените другия по ваш собствен критерий, а му помагате да открие в себе си човека, който иска да бъде.

Трябва да се отбележи, че себеусъвършенстването не е свързано единствено с екзотични изживявания или коренни трансформации. Хората преживяват лично развитие чрез партньорите си както чрез по-мащабни, така и чрез по-скромни способи.

Това става, когато те ги запознават с нови приятели или неангажиращо говорят за нов ресторант или интересен материал в новините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest